Cavani Napolis stora hjälte - efter hattrick

Italien

Lazio hade ledningen med 2-0 och 3-2 och Napoli var pressade. Då steg Cavani fram - och gjorde hattrick.

Napoli ville hänga på Milan i toppen av Serie A. Men det var Lazio som tog ledingen efter ett solomål av Stefano Mauri. Han borrade ner huvudet och slalomkörde förbi ett par försvarare innan han tåade in ledningen bakom De Sanctis.

I andra halvlek kunde Dias utöka Lazios ledning till 2-0, efter en fast situation, och då såg Napolis titelhopp ut att vara ute.

Men Napoli kom igen och gjorde det tidigt. Andrea Dossena nickade in reduceringen bara tre minuter efter Dias mål. Och bara två minuter efter det målet kom kvitteringen. Ytterligare en fast situation som Maggio kom först på, nickade vidare bollen till Edinson Cavani, som fick helt fritt läge från någon meter - och då missar han inte.

I det läget räknade nog många med att Napoli skulle pressa på och få in ett ledningsmål. Ett kontringsglatt Lazio hade dock inte gett sig, utan skapade direkt farliga lägen. Först sköt Brocchi ett jätteskott i ribban och sedan in, men varken huvuddomaren eller linjedomaren såg att bollen var inne. Men Lazio skulle få 3-2 ändå, för bara minuter senare attackerade man via kanten genom Zarate, som sköt ett skott som De Sanctis tappade - och i stället för att rensa slog Aronica in bollen i eget mål.

Napoli skulle dock kvittera ytterligare en gång i denna match. Edinson Cavani blev nedknuffad i straffområdet av Biava, som fick rött kort, och Cavani slog till ånyo - den här gången från straffpunkten.

Samme Cavani ville mer, precis som hela Napoli mot ett Lazio med en man mindre. Och med ett par minuter kvar av ordinarie tid kom läget. Napoli fick ett friläge - och lobbade in 4-3 till Napoli i vad som kan vara årets match i Serie A.

Napoli: De Sanctis - Campagnaro, Cannavaro, Aronica - Maggio, Yebda, Pazienza, Dossena - Lavezzi, Cavani, Hamsik

Lazio: Muslera - Lichsteiner, Biava, Dias, Garrido - Mauri, Brocchi, Gonzalez, Bresciano, Sculli - Zarate

Publicerad 2011-04-03 kl 14:40