Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

INFÖR IFK-ÖSK - Skyttekungen: "Har bra erfarenheter mot Blåvitt"

Allsvenskan

Två utmanare i titelkampen gör upp på Gamla Ullevi.
"Jag börjar få premiärnerver" säger en Blåvitt-stjärna.
"Jag har bra erfarenheter av Göteborg" säger Örebros mest omtalade spelare.

IFK GÖTEBORG

Skador/avstängningar: Stefan Selakovic (magsjuk)

Preliminär startelva (4-2-3-1): Marcus Sandberg - Adam Johansson, Ragnar Sigurdsson, Kalle Svensson, Mikael Dyrestam - Sebastian Eriksson, Jakob Johansson, - Elmar Bjarnasson, Andreas Drugge, Robin Söder - Tobias Hysén

Håll ögonen på: Andreas Drugge. Lämnade Trelleborg för att få känna på hetluft och storpublik i Blåvitt. Idag får han bekänna färg i sin nummer tio-roll - kan Drugge ge Göteborg den extra dimensionen det talats så mycket om?

Göteborg-snack:

- Jag börjar få premiärnerver nu, mindre än ett dygn till match, säger IFK Göteborgs Andreas Drugge till FotbollDirekt.se.

Annons

- Det kommer vara ett litet krig därute. Jag hoppas att vi har bollen mest. Men Örebro är ett bra och spelande lag också, så vi får kämpa för det.

- Framför allt har de ett starkt mittfält med Gerzic, Bedoya och Kihlberg. De har en del saker de är mindre bra på också, men det tänker jag inte prata högt om.

- Nu har de ju några nya killar också. Jag känner till Haddad lite, men de andra nyförvärven har man ingen koll på alls. Det blir en intressant match, vi känns jämnstarka.

ÖREBRO

Skador/avstängningar: Robin Staaf (s), Per Johansson (s), Patrik Anttonen (s)

Preliminär startelva (4-3-3):
John Alvbåge - Patrik Haginge, Magnus Wikström, Michael Almebäck, Samuel Wowoah - Nordin Gerzic, Magnus Kihlberg, Alejandro Bedoya - Valdet Rama, Andreas Haddad, Markus Astvald

Håll ögonen på: Valdet Rama. Meritlistan är det inget fel på. Nu är det frågan hur den förre Bundesliga-anfallaren passar in i Sixten Boströms system. Har snabbhet och teknik att fylla upp luckan efter Roni Porokara.

Annons

Örebro-snack:

- Jag har bra erfarenheter av IFK Göteborg, säger ÖSK:s Andreas Haddad till FotbollDirekt.se.

- Jag har slagit dem med Assyriska och spelat bort dem från Royal League med Lilleström. Men nu är det förstås nya förutsättningar, det är väl bara Selakovic och Kalle Svensson som är kvar sedan jag mötte dem med Assyriska 2005.

- Göteborg är tunga att möta, ett fysiskt lag. Och det är premiär, då brukar det inte bli lysande fotboll. Jag tror att det blir chansfattigt. Det lag som kan förvalta de få chanser som uppstår kommer vinna.

Publicerad 2011-04-04 kl 11:18

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto