Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Chibuike vill bort: ''Ny utmaning - nu''

Allsvenskan

Efter stormatchen i derbyt mot Blåvitt - John Chibuike vill nu lämna Häcken. Nigerianen känner sig färdig i allsvenskan.
- Jag känner mig redo att lämna, jag behöver en ny utmaning, säger han.

Efter det den tuffa starten mot Elfsborg följde John Chibuike upp med en formidabel insats i helgen mot Blåvitt.
Chibuike stod ut som matchens lirare i ett övertygande Häcken, som övertygande och välförtjänt piskade upp storebror IFK med 3-1.

Och utlandsintresset blir allt större för Chibuike - hans agent har kontakt med klubbar i England, Holland, Belgien och Schweiz, som alla kommer följa 22-åringen i vår.
Chibuike har kontrakt över 2012, men med den utveckling nigerianen haft känns det osannolikt att han spelar ut kontraktet. Och han tror inte själv att han spelar ut kontraktet heller:

- Nej, kanske att jag stannar hela denna säsongen i så fall, men sen börjar det bli dags att röra på sig.

Annons
- Jag behöver en ny utmaning nu, även om jag trivs i Häcken och allsvenskan också. Och jag vill gärna komma tillbaka och spela här någon gång i framtiden igen.

Holländska svenskklubben AZ Alkmaar följde Chibuike i premiären mot Elfsborg. En match där han inte var lika framstående som i derbyt mot Blåvitt.

- Jag visste inte att de var där, men det var synd för jag kunde inte göra mig själv rättvisa i den matchen, jag hade varit sjuk innan.

- Men det är nog ett bra steg. Holland, Tyskland eller Frankrike känns som bra och lagom stora ligor. England, Italien eller Spanien är känns inte realistiskt redan nu.


Anton Zetterman

 

Publicerad 2011-04-12 kl 09:35
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto