TV: AIK knep en pinne borta mot Elfsborg

AIK hade Elfsborg i brygga. Men guldfavoriten hämtade upp 0—2 till 2—2. Tack vare ett mål och en assist av David Elm.

Tränare Andreas Alms bygge imponerade inledningsvis stort borta mot guldfavoriten Elfsborg. Med hög press, behärskat passningsspel och fin rörlighet dominerade de stundtals på Borås Arena. Dessutom har ju AIK ett av allsvenskans mest spännande anfallspar i form av Mohamed och Teteh Bangura. Och det var den förstnämnde som klev fram mot boråsarna.

Inom loppet av åtta minuter slog han till två gånger om. Först på en retur efter en fin prestation av Teteh Bangura. 2—0 i den 31:a minuten var ett hårt pressat och välplacerat skott som Jesper Christiansen nog borde kunnat avstyra.

Men en snabb reducering, två minuter senare, väckte Elfsborgs hopp. Niklas Hult styrde in David Elms inlägg.

Inför den andra halvleken gjorde Magnus Haglund två byten, in med Martin Ericsson och Daniel Nordmark. Förändringar som fick fart på de gulklädda. I den 64:e minuten kom också kvitteringen. Nordmark skott efter en hörnretur styrdes in av Elm. Ett mål som gav Elfsborg extra energi. De sista 20 minuterna var det en konstant hemmapress. Ericsson hade ett bra skott, Elm nickade och Niklas Hult sprang kopiöst på sin vänsterkant.