Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Alm: Borde ha stängt butiken

Allsvenskan

AIK hade Elfsborg i brygga.
Men guldfavoriten hämtade upp 0-2 till 2-2. Tack vare två byten och ett mål av David Elm.

Det var en match med två ansikten. I en halvtimme var det AIK för hela slanten. Med hög press, behärskat passningsspel och fin rörlighet tog de initiativet mot ett skärrat Elfsborg.

-Vi gör precis det vi vill i första halvlek. Det är lätt att positionera sig när våra två anfallare jobbar så hårt, sade AIK:s tränare Andreas Alm.
Han fick se sitt anfallspar, Mohamed och Teteh Bangura, skapa stor oreda och trycka in två mål inom loppet av sju minuter. Mohamed Bangura högg först på Teteh Banguras skott (minut 24) och pangade sedan in 2-0 på ett välplacerat långskott.

Byten gav fart

Då såg Elfsborg ut som ett slaget lag. Men en reducering genom pigge Niklas Hult (styrning efter David Elmpassning) några minuter efter AIK:s andra mål gav hemmagänget ett visst hopp. Det var ändå besvikna hemmaspelare som med böjda huvuden lämnade planen efter första halvlek.

Annons
-Vi var bedrövliga och vi var inte alls med. Jag vet inte varför, det är något vi får analysera i efterhand, sade David Elm.

Men två byten i halvtid, in med passningsskickliga duon Martin Ericsson och Daniel Nordmark, fick fart på de gulklädda. De sista 45 minuterna var det Elfsborg för hela slanten.
-Det blev en annan rytm när de fick in tre centrala mittfältare. Anders Svensson föll ner lite djupare och gjorde det jäkla bra, sade Andreas Alm.
Kvitteringen kom redan i den 64:e minuten. Nordmarks skott efter en hörnretur stöttes in av Elm.
-Jag fick foten på bollen och styrde in den, det var inget svårt mål men väldigt skönt. Jag tycker vi var starkare än dem i slutet och borde gjort även tre och fyra mål, sade Elm.
Men den gamle Kalmar FF-anfallaren brände ett fint nickläge och Ericssons skott räddades av Ivan Turina.

Annons

Tränarmissnöje Kryss var ett resultat som ingen av tränarna var direkt nöjda med.
-Leder man med 2-0 vill man stänga butiken, sade Alm.
-Med tanke på andra halvlek borde vi tagit hela kakan, sade Magnus Haglund.

TT

Publicerad 2011-04-17 kl 19:27

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto