Bangura nöjd med poängen: "Viktigt att inte förlora"

Succé för Mohamed Bangura - men matchhjälte fick han inte bli. Elfsborg kom tillbaka i en galen andra halvlek: - Det var de som var bra, inte vi som var dåliga, säger Bangura.

En fantastisk första halvlek för Mohamed Bangura - AIK:s överraskande 2-0-ledning var anfallsparet Bangura-Banguras verk, där Teteh låg bakom Mohameds 1-0, medan 2-0 kom på ett eget distansskott. Men Mohamed Bangura är inte så tagen efter den omedelbara succén. Samarbetet med Teteh går långt tillbaka.

- Nej, för oss är det ingen överraskning, vi känner varann utan och innan. Men det var två fina mål, absolut, säger Mohamed Bangura till FotbollDirekt.se.

AIK hade bud på mer och Elfsborg stod inte att känna igen. Efter hand kom dock Borås-laget in i det och reducerade innan paus genom Niklas Hult. Men klart underkänt för Elfsborg efter första och många var nog på god väg att sätta krisstämpel på Borås-laget.

Men så kom man ut i andra halvlek och såg plötsligt ut som det guldlag de bedömts vara.
David Elm var precis så klok som han kan vara när han är som bäst, Niklas Hult rev upp jätte-sår i AIK-försvaret med sina kvicka fötter, Anders Svensson ägde mittfältet och inhoppande Martin Ericsson var en injektion. AIK var kraftigt tillbakatryckta och får tacka Ivan Turina i målet för en poäng.

Hade Elfsborgarna ätit något speciellt i halvtid?

- Haha, ja kanske det. Nej, men jag tror nog bara att de kände att de var med i matchen efter att de fick 1-2-målet där innan paus. De körde på och hade en bra attityd.

- Det var snarare de som var bra än vi som var dåliga i andra halvlek. Men vi försvarar oss bra och en poäng här är bra för oss. De är ett bra lag och det visste vi om.

AIK är fortfarande obesegrade trots en hyggligt tuff inledning mot Djurgården, Mjällby och Elfsborg. Mohamed Bangura tror på sitt lag och menar att attityden kan ta AIK långt i år.

- Vi har bra "spirit", det är det som är vår styrka. Alla kämpar för varandra som ett lag och det visade vi idag.

Publicerad 2011-04-17 kl 20:14