PROFFSKOLLEN - Farnerud skållhet i Schweiz

Proffskollen

Alexander Farnerud var i frysboxen i Danmark. Flytten till Schweiz och Young Boys har blivit ett lyft. Ligans hetaste spelare just nu med sex mål på tio matcher och två nya i helgen. Läs mer i veckans proffskoll.

NORGE

Alexander Nadj, Lilleström 0/0, 0 hållna nollor

Trots åtta insläppta mål på två matcher fick Stefan Logi Magnusson fortsätta i Lilleströms mål när laget mötte Vålerengen på bortaplan och spelade 1-1. Nadj satt med på bänken som avbytare.

Emil Johansson, Molde 4/0
Johansson fortsätter att spela stabilt utan att glänsa. Än en gång satte VG betyget 4/10 på Johanssons insats efter att han spelat 90 minuter mot Stabaek (seger 3-2).

Mattias Moström, Molde 2/0
Skadekänning gör att han är utanför Moldes matchtrupp just nu.

Mattias Andersson, Odd Grenland 1/0

Tillbaka i matchtruppen efter sin skada men fick finna sig i att sitta 90 minuter på avbytarbänken mot Ålesund (2-2).

Mattias Bjärsmyr, Rosenborg 1/0 (lån från Panathinaikos under 2011)

För andra matchen i följd fick Bjärsmyr tillbringa hela matchen på avbytarbänken. Denna gång borta mot Fredrikstad (förlust 0-2).

Mikael Dorsin, Rosenborg 4/0

Dorsin fick vara med om ännu en tung förlust för Rosenborg och laget är näst sist i norska ligan med en oavgjord och tre förluster efter de fyra inledande matcherna. Dorsin spelade sin vana trogen 90 minuter mot Fredrikstad och försökte skapa lite framåt när laget jagade reduceringsmål i slutminuterna. Tillsammans med två lagkamrater fick han betyget 5/10 av VG, vilket var det högsta betyg som utdelades till Rosenborgs spelare i denna match.

Mikael Lustig, Rosenborg 4/0
Mot Fredrikstad (förlust 0-2) gick det tämligen tungt för Lustig. Kom fel i några situationer och var allmänt sen när det gällde att fördela bollen. Det avspeglade sig också i betyget av VG, som tilldelade honom svaga 3/10 i betyg.

Rade Prica, Rosenborg 4/4
Prica hölls i herrans tukt och förmaning av Fredrikstads spelare och kom till blott två avslutningslägen på hela matchen. Det första kom så sent som i den 43:e minuten.

Daniel Örlund, Rosenborg 4/0, 0 hållna nollor.
Örlund var rejält släpphänt i matchen mot Fredrikstad och det renderade bland annat i Fredrikstads andra mål. Örlund gjorde flera bra parader men hans retursläppande gjorde att det spred sig en viss osäkerhet i försvarsspelet. Fredrikstad hade dock en smula tur i samband med målen, det första gick stolpe-in bakom Örlund. Det andra gick in via ribban. 4/10 blev betyget hos VG.

Johan Andersson, Stabaek 4/0
Andersson fortsätter få förtroendet i Stabaeks anfall trots att han varit allt annat än lyckosam när det gäller målgörandet så här långt denna säsong. Mot Molde (förlust 2-3) kom han knappt till avslut någon enda gång. Godkänd insats men inte mer bedömde VG och tilldelade honom betyget 5/10.

Pontus Farnerud, Stabaek 4/0
Farnerud skapade en hel del i förlustmatchen mot Molde (2-3). Han samlade också en assistpoäng, när han fick agera väggspelare i samband med islänningen Veigar Pall Gunnarssons reducering till 1-2. Belönades med samma betyg som Pall Gunnarsson, 6/10 i betyg av VG. Ingen annan spelare i Stabaek nådde upp i det betyget.

Fredrik Björck, Tromsö 4/0

Björck spelade stabilt i den första halvleken mot Sogndal (oavgjort 0-0). Men den andra tillhör inte någon av hans bättre. Det började redan efter pausen, där han höll på att ställa till det rejält i ett hemåtspel till målvakten Sahlman. Några minuter senare stod han åter och drullade med bollen inte bättre än att Sogndals Ayhee Elvis lätt kunde ta bollen av honom. Avslutet gick utanför Sahlmans målram. Vid ett annat tillfälle senare i den andra halvleken fick Björck agera rundningsmärke. 4/10 blev till slut betyget hos VG.

Marcus Sahlman, Tromsö 4/0, 3 hållna nollor
Tredje nollan på fyra matcher och den andra i följd när Tromsö spelade 0-0 mot Sogndal. Den tidigare HBK-burväktaren fick dock slita hårt för att hålla nollan, då han tvingades till ett par briljanta parader och dessutom reda upp Björcks inte allt för skickligt utförda hemåtspel i början av den andra halvleken. Sahlman fick trycka ut bollen till hörna i det läget. Ende spelare på planen som tilldelades betyget 6/10.

Robin Malmkvist, Tromsö 0/0

Sahlmans stabila spel gör att Malmkvist just nu sitter bergfast på reservbänken.

Björn Andersson, Viking Stavanger 4/0

Äntligen fick Andersson chansen från start när Viking mötte Start och förlorade med 0-4. Andersson spelade i mittförsvaret men stod inte för någon imponerande insats. Den ende spelare på planen som tilldelades låga betyget 3/10.

Patrik Ingelsten, Viking Stavanger 0/0

Skadeproblem stoppar Ingelsten tillsvidare.

Fredrik Stoor, Vålerengen 4/0
Stoor spelade på nytt från start när Lilleström besökte Ullevål. Men mer än spel i 42 minuter blev det inte för Stoor som utgick med skadekänning. Den insats han hann stå för så långt belönades med betyget 4/10.

Daniel Arnefjord, Ålesund 3/0
Arnefjord fanns som brukligt med i Ålesunds startelva när laget mötte Odd Grenland på bortaplan (oavgjort 2-2). I den tionde minuten fick han Jone Samuelsens dobbar i låret i samband en närkamp. Han försökte spela vidare men det blev så småningom ohållbart och han utgick i den 36:e minuten. Hade dock fram till dess spelat helt okej och fick betyget 6/10 av VG.

Jonas Sandqvist, Ålesund 0/0, 0 hållna nollor.

Utanför matchtruppen mot Odd Grenland.

DANMARK

Max von Schlebrügge, Bröndby, 20/0

Von Schlebrügge fortsätter göra stabila insatser i Bröndbys försvar. Glänste inte mot Ålborg (förlust 1-2) men gjorde inte bort sig heller.

Mikael Nilsson, Bröndby, 25/2
Nilsson spelade hela matchen mot Ålborg på Bröndbys mittfält. Inget mål från hans sida denna gång men han fick däremot titta på domarens gula kort i den 82:a minuten.

Martin Fribrock, Esbjerg, 0/0
Får vänta ännu ett tag efter sina skadeproblem på att vara tillbaka i matchtruppen.

Johan Persson, Esbjerg 1/0

När Esbjerg mötte Silkeborg och spelade 1-1 fanns Persson som precis som i de senaste matcherna med på avbytarbänken från start. Och precis som senast fick han finna sig i att tillbringa hela matchen på avbytarbänken.

Fredrik Risp, Esbjerg 18/0
Skadekänning fortsätter att hålla Risp utanför Esbjergs matchtrupp. Inte med heller mot Silkeborg (oavgjort 1-1).

Johan Wiland, FC Köpenhamn, 25/0
Wiland har inget flyt i sin ambition att hålla nollan för FCK. Denna gång blev det FCK-seger med 3-1 borta mot Nordsjälland efter att Wiland fått släppa en boll förbi sig redan i den 18:e minuten.

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn, 23/0
Antonsson spelade från start och i hela matchen mot Nordsjälland. Utmärkte sig inte nämnvärt.

Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn 3/0 (Nordsjälland, 19/0)
Med Oscar Wendt tillbaka i startelvan får Bengtsson vackert finna sig i en plats på avbytarbänken och där blev han kvar under hela matchen mot Nordsjälland.

Oscar Wendt, FC Köpenhamn, 23/1

Wendt spelade stabilt i försvaret och spelade hela matchen mot Nordsjälland.

Ken Fagerberg, Midtjylland, 8/2
90 minuter på avbytarbänken blev det för Fagerberg när Midtjylland spelade 1-1 mot Odense.

Rawez Lawan, Nordsjälland, 16/1

Fick bara tio minuter på sig att förändra matchbilden mot FCK (förlust 1-3), då han hoppade in i den 80:e minuten. Gjorde inget större väsen av sig.

Andreas Johansson, Odense, 22/1

Johansson spelade från start när Odense spelade 1-1 mot Midtjylland. Får alltjämt vänta på sitt andra mål denna säsong. Utbytt i den sista matchminuten mot Oliver Feldballe.

Erton Fejzullahu, Randers 5/0 (utlånad från NEC Nijmegen 7/0)

Fortsätter sitta på avbytarbänken i Randers matcher och mot Lyngby (oavgjort 1-1) i helgen blev det inte ens ett inhopp.

Louay Chanko, Ålborg, 24/0

Tillbaka i matchtruppen och på avbytarbänken från start när Ålborg mötte Bröndby och vann med 2-1. Hoppade in i den 63:e minuten.

Valentino Lai, Vejle 16/2
Tillbaka från start i Vejles matchtrupp efter avstängning när laget vann med 1-0 borta mot Hvidovre. Lai byttes ut i den 76:e minuten.

Mikael Rynell, Vejle 16/6 (Utlånad från Esbjerg, 1/0)
En tåskada hindrade Rynell från spel borta mot Hvidovre.

Eldin Karisik, Viborg 19/1
Fick förtroendet från start när Viborg mötte AGF Århus på hemmaplan och förlorade med 2-3. Spelade hela matchen och hade ett fräsande skott med kvarten kvar som blev till en resultatlös hörna.

Muamet Asanovski, AB Köpenhamn 3/0

En av tre anfallare i AB:s match mot Hjörring (oavgjort 2-2). Efter en pigg första halvlek kom han allt mer ur matchbilden och byttes ut i den 68:e minuten.

HOLLAND

Rasmus Lindgren, Ajax 16/1

Utanför matchtruppen mot Nijmegen (seger 2-1).

Rasmus Elm, AZ Alkmaar 25/5
Spelade hela matchen när Alkmaar slog tillbaka Ado den Haag med 3-1. Elm samarbetade bra med Pontus Wernbloom efter en halvtimmes spel, där Wernbloom var den som tog avslutet men bollen gick över ribban. 6,5/10 i betyg av goal.com

Pontus Wernbloom, AZ Alkmaar 24/4
Wernbloom kom till ett riktigt bra avslutsläge efter en halvtimme men sköt över. Fullt godkänd insats över 90 minuter utan att glänsa. 5,5/10 i betyg av goal.com.

Andreas Granqvist, Groningen 30/11

Lämnade 30:e matchen för säsongen utan tillverkat mål men ändå ett gott dagsverke mot Vitesse på bortaplan (förlust 1-2). 6/10 i betyg hos goal.com.

Fredrik Stenman, Groningen 29/1
Stenman spelade stabilt utan att utmärka sig nämnvärt mot Vitesse. 6,5/10 i betyg av goal.com.

Petter Andersson, Groningen 14/2

Sporadiska inhopp är det som Andersson får ägna sig åt för tillfället. Borta mot Vitesse byttes han i den näst sista matchminuten.

Philip Haglund, Heerenveen 10/1

För andra matchen i följd var Haglund med i startelvan. Denna gång mot Utrecht (seger 3-0). Var inte sämste spelare på planen men heller inte den främste och tilldelades medelbetyget 6/10 av goal.com. Hann också med att titta på domarens gula kort i den 52:a minuten.

Viktor Elm, Heerenveen 26/3
Elm inledde matchen mot Utrecht på avbytarbänken men fick hoppa in i den 69:e minuten. 6,5/10 i betyg av goal.com.

Samuel Armenteros, Heracles 29/7
Armenteros fortsätter att övertyga hos Heracles. Nu blev det förlust med 0-2 mot Eindhoven på hemmaplan men grejade fram en straffspark med kvarten kvar. Den slogs av Willy Overtoom inte bättre än att Andreas Isaksson kunde rädda den. Fick fina betyget 7/10 och bara tre andra spelare tilldelades högre betyg, PSV:s lag inkluderat.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven 31/0
Det tillhör inte vanligheterna precis men mot Heracles (seger 2-0) räddade den svenske landslagskeepern en straffspark. Han läste Willy Overtooms avslut helt rätt och kunde i och med det hålla nollan. Isaksson bjöd på flera spektakulära räddningar och nollan var välförtjänt. Planens bäste spelare och fick kanonbra betyget 8/10 av goal.com.

Marcus Berg, PSV Eindhoven 22/7 (utlånad från Hamburg)
Återigen blev det en plats på avbytarbänken från start för Marcus Berg. Med tio minuter kvar mot Heracles byttes han in och i den sista matchminuten förvaltade han ett inlägg från Zakaria Labyad på bästa sätt för sitt sjunde mål för säsongen.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven 25/14

En lårskada såg ut att hålla Toivonen utanför matchtruppen mot Heracles. Han fanns dock med på avbytarbänken men fick inte hoppa in.

Rasmus Bengtsson, Twente 9/0

Utanför Twentes matchtrupp mot De Graafschap (oavgjort 1-1).

Emir Bajrami, Twente 19/1
17 minuter. Så lång tid fick Bajrami på sig att visa upp sig i matchen mot De Graafschap. Kunde inte förändra matchbilden under sitt inhopp.

Andreas Landgren, Willem II 11/2 (Utlånad från Udinese)

Har under en tid varit utanför matchtruppen på grund av skadeproblem. Var dock tillbaka i truppen när Willem II mötte Feyenoord på bortaplan och förlorade med hela 1-6. Började på avbytarbänken. Hoppade in i den 78:e minuten.

Esad Razic, OSS 4/0

Skadade sig 3 oktober mot JVC Cuijk och har inte spelat sedan dess. OSS leder Topklasse-serien som är den tredje högsta serien i Holland.

BELGIEN

Marcus Andreasson, Lierse 2/0

Lierse tog sista chansen att haka på i kampen om en plats i Europa League i playoffet i den belgiska ligan via seger med 2-1 borta mot Saint Truiden. Andreassons namn var inte synligt i matchtruppen.

Patrick Amoah, White Star Woluwé 26/21
White Star Woluwé vann med 3-0 mot Diegem Sport i helgen. Tyvärr har det i skrivande stund inte gått att få fram information om Amoahs medverkan i matchen. Vi hoppas kunna berätta om denna i nästa veckas proffskoll.

ENGLAND

Sebastian Larsson, Birmingham 29/2
I sin 100:e ligamatch i England gjorde Sebastian Larsson sitt andra mål för säsongen. Det kom i matchen mot Sunderland, som Birmingham vann med 2-0. Larssons mål i den 43:e minuten betydde 1-0. Och målet kom förvånansvärt nog inte på frispark, utan han höll sig framme och slog in bollen i mål när det var en smula kalabalik i Sunderlands försvar. Han byttes ut med två minuter kvar av matchen. Fick också höga betyget 8/10 av Skysports för sin fina insats.

Martin Olsson, Blackburn 23/1

Olsson har på allvar spelat till sig en ordinarie plats hos Blackburn. Mot Everton i helgen (förlust 0-2) gjorde han på nytt en helt okej insats. 6/10 ansåg Skysports insatsen vara värd och satte också omdömet: ”Energirik”.

Johan Elmander, Bolton 30/10
Spelledigt i ligan i helgen för Bolton, då laget spelade FA-cupsemifinal mot Stoke på Wembley och förlorade med hela 0-5.

Jonas Olsson, West Bromwich 19/1

Olsson och West Bromwich fick tufft motstånd i helgen då Chelsea besökte The Hawthorns. Det blev förlust med 1-3 och Olsson spelade sina vana trogen hela matchen. 6/10 i betyg av Skysports och omdömet (starka undanrensningar).

Oscar Jansson, Tottenham 0/0 (Northampton 4/0)
Väntar på att få bli utlånad för att få speltid.

Ole Söderberg, Newcastle 0/0

Tillbaka i reservlaget igen.

John Guidetti, Manchester C 0/0 (Burnley 5/1)

Guidetti var uttagen i Manchester Citys bruttotrupp till FA-cupmatchen mot Manchester United men när det väl blev dags för match fick Guidetti se den från Wembleys läktare.

SKOTTLAND

Daniel Majstorovic, Celtic 23/1

Majstorovic missade tisdagens ligamatch mot St Johnstone på grund av skadekänning. Hoppade däremot in i cupmatchen mot Aberdeen i helgen (seger 4-0) med tio minuter kvar, vilket kan vara en indikation på att han snart är tillbaka i startelvan igen.

Fredrik Ljungberg, Celtic 6/0

Inget spel varken i tisdagens ligamatch eller i helgens cupmatch.

Billy Berntsson, Kilmarnock 3/0
Kilmarnock var helt spelledigt i helgen. Har en sedan tidigare uppskjuten match mot Celtic att se fram emot på onsdagskvällen.

TYSKLAND

Per Nilsson, Nürnberg 19/1

2-0 borta mot Kaiserslautern blev det för Nürnberg i helgen och Nilsson fanns med i startelvan och spelade i 90 minuter. 5/10 i betyg hos goal.com och det var det sämsta betyget hos Nürnberg tillsammans med två andra spelare.

Denni Avdic, Werder Bremen 7/0
Utanför matchtruppen när Werder Bremen spelade 1-1 mot Schalke 04.

Andreas Dahlén, FSV Frankfurt 16/0
FSV Frankfurt tog en fin skalp när laget vann med 2-1 hemma mot 1860 München. Dahlén fanns med i försvaret i hela matchen och tilldelades fina betyget 3/6 av kicker.de (omvänd betygsskala, där 1 är bäst och 6 är sämst).

Matias Concha, Bochum 10/0
Fotskadad och väntas bli borta till månadsskiftet april/maj.

Andreas Johansson, Bochum 22/0

Johansson fick chansen från start mot Ingolstadt (förlust 0-3). Bochum låg under med 0-2 i halvtid och tränaren Friedhelm Funkel kände sig manad att hitta på något kreativt och valde då att byta ut Johansson och ytterligare en spelare för att förändra i uppställningen. 4/6 i betyg av kicker.de.

Oscar Lewicki, Bayern München II 24/0
Ny förlust för Bayern Münchens andralag. Denna gång 0-1 mot Aalen. Lewicki spelade hela matchen och fick betyget 4/6 av kicker.de.

ITALIEN

Albin Ekdal, Bologna 18/1

Ekdal spelade från start när Bologna mötte Chievo på bortaplan (förlust 0-2). Fick dock en smäll mot slutet av den första halvleken och utgick i den 39:e minuten med skadekänning.

Zlatan Ibrahimovic, Milan 28/14 (utlånad från Barcelona)

Avstängd när Milan mötte Sampdoria och vann med 3-0.

Joel Ekstrand, Udinese 0/0
Ekstrand får vänta ett tag till på sin debut i Udinese. Han fanns inte med i matchtruppen när Udinese vann med 2-1 mot Napoli.

Jonatan Berg, Taranto 0/0
Ingen Berg synlig i matchtruppen när Taranto spelade 1-1 mot Virtus Lanciano.

FRANKRIKE

Lyon förlorade med 0-1 borta mot Paris SG. Källström spelade från start och kom till ett giftigt avslutsläge innan han byttes ut i den 79:e minuten mot piggare krafter. Då hade han även hunnit med att bli varnad i den 63:e minuten. 5,5/10 i betyg hos goal.com.

Kim Källström, Lyon 28/3

Petter Hansson, Monaco 21/0
Hansson fanns med från start och spelade hela matchen när Monaco föll med 2-3 borta mot Nice. Hansson förlorade en viktig nickduell mot Renato Civelli alldeles i inledningen av den andra halvleken, i den 46:e minuten närmare bestämt och denne Civelli kunde då nicka in 2-1 för Nice. 5/10 i betyg hos goal.com.

SPANIEN

Henok Goitom, Almeria 23/1
Ännu en gång blev det en plats på avbytarbänken för Goitom. Denna gång mot Valencia (förlust 0-3). Goitom fick finna sig i att bli kvar på bänken matchtiden ut.

Kennedy Bakircioglü, Racing Santander 29/3
Fanns inte med i matchtruppen mot Deportivo La Coruna (förlust 0-2).

Marcus Rosenberg, Racing Santander 23/6 (Utlånad från Werder Bremen)
På avbytarbänken från start mot Deportivo La Coruna. Fick hoppa in i den 58:e minuten. 5/10 i betyg hos goal.com.

Emra Tahirovic, Deportivo Castellón 6/0 (Utlånad från FC Zürich)
Tahirovic har hamnat i kylskåpet också i den spanska klubben som vill göra sig fri från sitt lånekontrakt, då de anser att Tahirovic fysiska kondition har gått från dålig till ännu sämre. Fanns således inte med i matchtruppen mot L’Hospitalet (förlust 0-2) i helgen.

PORTUGAL

George Mourad, Portimonense 5/1

Trots målet senast blev det avbytarbänken igen för Mourad när Portimonense möte Uniao de Leiria på bortaplan och vann med 1-0. Mourad blev kvar på bänken matchtiden ut.

GREKLAND

Olof Mellberg, Olympiakos 23/3
Olympiakos avslutade säsongen med att utklassa Larissa med 6-0 och med så stora siffror kunde inte Mellberg undgå att skriva in sig i målprotokollet. Han gjorde 4-0 i den 62:a minuten. Olympiakos har nu spelat klart och säkrade den grekiska ligatiteln med 13 poängs marginal för Panathinaikos.

Markus Jonsson, Panionios 13/0

Panionios avslutade ligaspelet med en klar 1-3-förlust mot Asteras Tripolis. Jonsson tillbringade hela matchen som avbytare. Panionios, som fick en sån miserabel inledning på ligan under Mikael Stahres ledning blev till slut tia i den grekiska ligan.

TURKIET

Gustav Svensson, Bursaspor 16/0

Svensson fanns med i startelvan när Bursaspor förlorade med 0-1 borta mot Trabzonspor. Han byttes ut med tio minuter kvar. Inget spelarbetyg hos fanatik.tr.

Erkan Zengin, Eskisehirspor 27/0
Zengin spelade från start mot Antalyaspor på bortaplan (oavgjort 2-2) men byttes ut i halvtid.

Labinot Harbuzi, Genclerbirligi 14/0

Utanför matchtruppen när Genclerbirligi spelade 2-2 mot Besiktas.

Samuel Holmén, Istanbul B.B. 25/4

Holmén fanns med på planen under hela matchen när Istanbul vann med 2-0 mot Karabükspor.

Emir Kujovic, Kayserispor 12/4

Kayserispor gjorde bara ett mål mot Konyaspor (förlust 1-3) och det kom i den sista matchminuten. Då hade Kujovic lämnat planen för längesedan. Han spelade från start men byttes ut redan efter 40 minuter på grund av skadekänning.

UNGERN

Bojan Djordjic, Videoton 5/0 (Videoton II 3/1)

Bojan var sjuk och missade förlustmatchen borta mot Szombathelyi Haladas (0-2). Men trots förlusten är ändå Videoton i överlägsen ledning i den ungerska ligan med tio poängs marginal.

KROATIEN

Walid Atta, Lokomotiv Zagreb 5/0 (utlånad från Dynamo Zagreb)

Det blev spel från start och under hela matchen för Atta mot den klubb han är utlånad ifrån, Dynamo Zagreb när Lokomotiv förlorade med 0-1 förra helgen. Den senaste helgen blev det 0-0 mot Rijeka inför 300 åskådare. Tyvärr ingen information tillgänglig i skrivande stund om Attas medverkan.

SCHWEIZ

Behrang Safari, FC Basel, 21/0
Safari var tillbaka fullt ut och spelade hela matchen när Basel spelade 2-2 mot Grasshoppers. Sport.ch tilldelade Safari betyget 4/6.

Andres Vasquez, Grasshoppers 2/0 (utlånad från FC Zürich)

Missade matchen mot Basel (2-2 på grund av skada).

Dusan Djuric, FC Zürich, 21/4

Djuric spelade 90 minuter när Zürich vann med 2-0 borta mot Sion efter två sena mål, i den 81:a respektive 86:e minuten. 5/6 i betyg av sport.ch.

Benjamin Kibebe, FC Luzern 9/1
Utanför matchtruppen mot Neuchatel Xamax (förlust 1-2).

Alexander Farnerud, Young Boys 10/6

Har fått en mycket fin start på sitt schweiziska proffsäventyr. Mot Bellinzona gjorde han två lagets fyra mål när laget vann med 4-0 på hemmaplan. Farnerud tillhörde planens absolut bästa spelare och fick också maxbetyget 5,5/6 av sport.ch.

Linus Hallenius, Lugano 3/1 (utlånad från Genoa)
Hallenius var tillbaka på avbytarbänken när Lugano spelade mot Chiasso på bortaplan i fredags. Han fick hoppa in med två minuter kvar och det var för kort tid för Hallenius att göra något som helst avtryck i matchbilden. Lugano vann med 2-0.

ÖSTERRIKE

Eddie Gustafsson, Salzburg, 7/0

Gustafsson höll nollan när Salzburg besegrade Sturm Graz på bortaplan med klara 3-0.

USA

Erik Friberg, Seattle 5/0

Friberg spelade från start när Seattle spelade oavgjort mot Philadelphia Union (1-1). Han byttes ut i den 78:e minuten.

SAUDIARABIEN

Christian Wilhelmsson, Al-Hilal 19/6
Speluppehåll i den saudiska ligan den senaste helgen.

ALGERIET

Nadir Benchenaa, Tlemcen, 0/0
Tlemcen förlorade med 2-5 mot Saida på bortaplan. Ingen Benchenaa synlig i matchtruppen.

Publicerad 2011-04-19 kl 16:11