Daniel Arnefjord, Ålesund 4/0

Jonas Sandqvist, Ålesund 0/0, 0 hållna nollor.

DANMARK

Max von Schlebrügge, Bröndby, 20/0
Precis som senast blev det 90 minuter på avbytarbänken för von Schlebrügge när Bröndby spelade 0-0 mot Randers.

Mikael Nilsson, Bröndby, 27/2
Tillbaka i startelvan när Bröndby spelade 0-0 mot Randers. Utbytt i den 73:e minuten.

Martin Fribrock, Esbjerg, 0/0
Får vänta ännu ett tag efter sina skadeproblem på att vara tillbaka i matchtruppen.

Johan Persson, Esbjerg 2/0
Debut från start för Persson i sin nya klubb när Esbjerg förlorade med 0-1 mot Odense. Det blev dock inte spel i mer än i första halvlek, då han byttes ut i halvtid.

Fredrik Risp, Esbjerg 19/0
Tillbaka i startelvan och spelade hela matchen när Esbjerg förlorade med 0-1 mot Odense.

Johan Wiland, FC Köpenhamn, 27/0

FCK har redan vunnit den danska ligan i överlägsen stil. Det gjorde att tränaren Ståle Solbakken valde att lufta några yngre förmågor mot Sönderjyske (seger 3-0). En av de som fick en ledig helg var Wiland.

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn, 25/0

Spelade hela matchen mot Sönderjyske i helgen och hjälpte sitt lag att hålla nollan i 3-0-segern.

Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn 5/0 (Nordsjälland, 19/0)

Bengtsson fick på nytt chansen i startelvan när tränare Solbakken valde att matcha spelare som inte fått så mycket speltid den senaste tiden. Bengtsson gjorde en stabil försvarsinsats utan anmärkningar.

Oscar Wendt, FC Köpenhamn, 25/1
Satt hela matchen på avbytarbänken mot Sönderjyske.

Ken Fagerberg, Midtjylland, 10/2
Tillbaka på avbytarbänken när Midtjylland mötte Ålborg på bortaplan och förlorade med 0-2. Något inhopp blev det aldrig.

Rawez Lawan, Nordsjälland, 18/1
Lawan har stora problem att både platsa i startelvan och leverera mål framåt. Mot Lyngby borta (förlust 0-1) blev det på nytt bänken från start och ett inhopp med kvarten kvar.

Andreas Johansson, Odense, 26/2

Med en tung vänsterslägga gjorde Johansson sitt andra mål för säsongen när Odense vann med 1-0 mot Esbjerg. Johansson har fått ta klivet ned från anfallet till högerkanten och säger i en intervju i dansk media att han trivs jättebra på sin nya position, där han kan vara mer delaktig i spelet än tidigare.

Erton Fejzullahu, Randers 7/0 (utlånad från NEC Nijmegen 7/0)

Helt utanför matchtruppen när Randers spelade 2-2 borta mot Silkeborg.

Louay Chanko, Ålborg, 24/0
Utanför Ålborgs matchtrupp mot Midtjylland i helgen (seger 2-0).

Valentino Lai, Vejle 19/3

Lai spelade från start när Vejle vann med 2-0 hemma mot Roskilde. Men han fick en smäll efter en halvtimmes spel och tvingades utgå i den 37:e minuten. Han hann dock skapa en jättechans med ett kanonskott redan i den fjärde minuten men Roskildes målvakt räddade bollen den gången.

Mikael Rynell, Vejle 18/7 (Utlånad från Esbjerg, 1/0)

Började på avbytarbänken mot Roskilde och var den som bytte av Valentino Lai i slutet av den första halvleken, då denne fått skadekänning.

Eldin Karisik, Viborg 22/1

Karsik fortsätter få chansen från start hos Viborg. I helgen spelade han samtliga 90 minuter när Viborg förlorade med klara 1-3 mot Köge på bortaplan.

Muamet Asanovski, AB Köpenhamn 5/0
Tack vare ett par avstängningar fick Asanovski chansen från start när AB mötte Fyn på bortaplan och vann med 3-2. Asanovski låg bakom lagets två första mål. Han inledde med att göra ett inlägg som Thomas Juel-Nielsen kunde nicka i mål efter 23 minuter. Därefter var han också kreatören bakom 2-1, där han enligt dansk media gjorde en framspelning i bästa "Laudrup-klass" som slutade med att Thomas Asmussen kunde trycka in ledningsmålet för AB.

FINLAND

Markus Olofsson, IFK Mariehamn 1/0
Mariehamn tjuvstartade den finländska säsongen genom att besegra MyPa på bortaplan med 2-0. Olofsson spelade hela matchen på Mariehamns mittfält och hann också med att bli varnad i den 73:e minuten.

ISLAND

Adam Larsson, Keflavik 1/0
Spelade hela matchen när Keflavik direkt kopplade greppet i den isländska ligan genom seger med 4-2 mot Stjärnan i premiären av Pepsi-ligan, som den högsta ligan på Island heter.

HOLLAND

Rasmus Lindgren, Ajax 16/1
Näst sista omgången av den holländska ligan spelades i helgen och Ajax vann med 2-1 borta mot Heerenveen och är kvar i racet om ligatiteln inför sista omgången. En poäng skiljer upp till ledande Twente. Skadekänning hindrade dock Lindgren från spel mot Heerenveen.

Rasmus Elm, AZ Alkmaar 27/5
Alkmaar gjorde fem mål mot De Graafschap (seger 5-1) men Elm nöjde sig med att spela fram till ett av dessa under de 90 minuter han spelade. Goal.com har ej satt några betyg på spelarna i mot De Graafschap

Pontus Wernbloom, AZ Alkmaar 26/4

Wernbloom spelade hela matchen utan att utmärka sig nämnvärt när Alkmaar slog tillbaka De Graafschap med 5-1.

Andreas Granqvist, Groningen 31/11
Avstängd efter varningen senast när Groningen slog tillbaka Ado den Haag med 4-2 på bortaplan.

Fredrik Stenman, Groningen 31/2
Notoriske målgöraren Granqvist var alltså inte med hos Groningen mot Ado den Haag. Men då klev i stället Fredrik Stenman fram och tog sitt ansvar att som försvarare göra mål. Han tryckte in en målvaktsretur efter att Petter Andersson skjutit ett kraftfullt skott och målet betydde 2-1 till Groningen. 7,5/10 i betyg hos goal.com.

Petter Andersson, Groningen 16/4
I säsongens elfte timme har ”Ljusvattnets Henry” verkligen börjat leverera. När Ado den Haag besegrades med 4-2 på bortaplan var det Petter Andersson show. Han öppnade målkontot i matchen i den 13:e minuten, då han fick stå omarkerad i straffområdet och tid på sig att sikta när han fick bollen till sig från Leandro Bacuna. Efter en knapp halvtimmes spel sköt han ett tungt skott som Ado den Haags målvakt kunde rädda halvhjärtat och där Fredrik Stenman kunde slå in 2-1 på. Och i den andra halvleken bjöd han på fint fotbollsgodis när han i friläge med målvakten Gino Coutinho snyggt chippade bollen över den utrusande målvakten. I den 72:a minuten plockades svensken av planen efter väl utfört dagsverke. Han fick finfina betyget 8/10 av goal.com och utsågs till matchens bäste spelare av samma mediaorgan.

Philip Haglund, Heerenveen 12/1
Haglund fick chansen från start också mot Ajax men hade svårt att skapa något riktigt konstruktivt. Byttes ut i den 67:e minuten. Bara en minut innan hade han dessutom blivit visad det gula kortet av domaren. Blev tilldelad det helt okej betyget 6/10 av goal.com.

Viktor Elm, Heerenveen 28/3
Efter att ha haft svårt att platsa i startelvan en tid fick Elm chansen från start mot Ajax. Och han var nära att kunna greja en poäng för sitt lag då han fick ett nickläge från mycket nära håll i början av den andra halvleken men nicken gick precis utanför och Ajax kunde vinna med 2-1. Elm fick inte ens slutföra matchen, då han byttes ut med fem minuter kvar. Tilldelades det låga betyget 5/10 av goal.com och utsågs till matchens flopp.

Samuel Armenteros, Heracles 31/7
Armenteros spelade från start när NAC Breda slogs tillbaka på bortaplan med 2-1. Han hade dock svårt att skapa några riktigt bra chanser och byttes ut i den 65:e minuten till förmån för piggare krafter. Och denne piggare kraft, Glynor Plet, var också den som gjorde Heracles segermål i den 74:e minuten. 6/10 i betyg av goal.com.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven 33/0

Isaksson gjorde en stabil insats utan att varken glänsa eller göra bort sig fullständigt när PSV vann med 2-1 mot Vitesse Arnhem. 5/10 i betyg av goal.com.

Marcus Berg, PSV Eindhoven 24/8 (utlånad från Hamburg)
Berg spelade från start och i hela matchen mot Vitesse. Han tackade för förtroendet genom att göra sitt åttonde mål för säsongen när han i den 37:e minuten gjorde 1-0 från 12 meters håll. Matchen slutade till slut med seger för PSV med 2-1. 7/10 i betyg av goal.com.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven 27/15

Toivonen spelade från start mot Vitesse men skapade inte mycket och blev också utbytt i den 59:e minuten. 6,5/10 i betyg av goal.com.

Rasmus Bengtsson, Twente 10/0
För andra matchen i följd blev det bänken från start för Bengtsson när Twente vann med klara 4-0 mot Willem II. Byttes in i den 68:e minuten när Twente ledde med 3-0. För kort speltid för betyg hos goal.com.

Emir Bajrami, Twente 20/1
Utanför Twentes matchtrupp mot Willem II.

Andreas Landgren, Willem II 11/2 (Utlånad från Udinese)

Har både varit skadad och i kylskåpet hos Willem II efter tränarbytet. Mot Twente blev det avbytarbänken på nytt och där blev han kvar under hela matchen.

Esad Razic, OSS 4/0
Skadade sig 3 oktober mot JVC Cuijk och har inte spelat sedan dess. OSS leder Topklasse-serien som är den tredje högsta serien i Holland. I helgen blev det 1-1 mot Hilversum.

BELGIEN

Marcus Andreasson, Lierse 2/0
Lierse vann med 3-0 mot Cercle Brügge och har kopplat kommandot i sin playoffgrupp om kvalplatsen till Europa League med en omgång kvar att spela. Anderasson var utanför matchtruppen mot Brügge.

Patrick Amoah, White Star Woluwé 28/23
Amoah fortsätter att ösa in mål för White Star Woluwé i den belgiska tredjedivisionen. I helgen blev det ytterligare ett när White Star Woluwé vann med 2-1 mot Bertrix. I och med segern säkrades också definitivt avancemang för White Star Woluwé till den belgiska andradivisionen.

ENGLAND

Sebastian Larsson, Birmingham 31/4
Larsson är i sitt livs form just nu. I helgen gjorde han ännu ett mål för sitt Birmingham när laget nådde 1-1 mot Wolverhampton. Med ett lågt skott överlistade han Wayne Hennessey i Wolverhamptons mål i den 27:e minuten. Han hade också en frispark som slog i ribban. 6/10 i betyg av skysports.

Martin Olsson, Blackburn 25/2

Olsson gjorde sitt andra mål för säsongen när han gjorde matchens enda mål när Blackburn vann med Bolton. Olsson fick ett skottläge från straffområdeslinjen och med en rejäl bananskruv skickade han in bollen i målvaktens nedre högra hörn. Olsson var riktigt het matchen igenom och skapade flera farligheter också förutom målet. Snudd på maxbetyg av Skysports, där han fick betyget 9/10. ”Matchvinnare och den som presterade bäst i matchen” skrev Skysports som omdöme.

Johan Elmander, Bolton 32/10
Elmander försökte men förmådde inte göra mål mot Fulham i onsdags (förlust 0-3) trots att det fanns en hel del bra möjligheter. 5/10 av Skysports och omdömet: ”Blev nollad av Fulhams försvar”. Spelade i helgen också från start mot Blackburn men hade då också svårt att skapa något framåt. Byttes ut i den 68:e minuten. 5/10 av Skysports och omdömet ”bidrog med väldigt lite framåt”.

Jonas Olsson, West Bromwich 21/1
West Bromwich vann derbyt mot Aston Villa med 2-1. Olsson var delaktig i lagets första mål, som betydde 1-1 i matchen, genom en nickskarv efter en frispark, där bollen hamnade hos Peter Odemwingie som kunde trycka in 1-1. 7/10 i betyg av Skysports. ”Felfri där bak” ansåg Skysports i sitt omdöme.

Oscar Jansson, Tottenham 0/0 (Northampton 4/0)
Väntar på att få bli utlånad för att få speltid.

Ole Söderberg, Newcastle 0/0
Tillbaka i reservlaget igen.

John Guidetti, Manchester C 0/0 (Burnley 5/1)
Guidetti har inte riktigt klarat av konkurrensen i Citys A-lag och får nöja sig med spel i U-truppen.

SKOTTLAND

Daniel Majstorovic, Celtic 26/1
Majstorovic spelade hela matchen när Celtic vann med klara 4-1 mot Dundee United. Hade ett bra nickläge redan i den sjunde minuten som dock gick över.

Fredrik Ljungberg, Celtic 7/0
Utanför matchtruppen i helgen mot Dundee United.

Billy Berntsson, Kilmarnock 4/0
Kilmarnock spelade 2-2 mot Hearts. Berntsson satt hela matchen på avbytarbänken.

TYSKLAND

Per Nilsson, Nürnberg 19/1
Nürnberg mötte Borussia Dortmund på bortaplan och förlorade med 0-2. I och med Dortmunds seger säkrade laget ligatiteln för första gången på nio år. Nilsson fanns med på Nürnbergs avbytarbänk matchen igenom.

Denni Avdic, Werder Bremen 7/0

Utanför matchtruppen när Werder Bremen förlorade med 0-1 borta mot Wolfsburg.

Andreas Dahlén, FSV Frankfurt 18/0

Dahlén fanns med på planen under hela matchen när FSV Frankfurt förlorade med 0-4 hemma mot Duisburg. Han tilldelades låga betyget 5/6 av kicker.de.

Matias Concha, Bochum 10/0
Fotskadad och väntas bli borta till i början av maj.

Andreas Johansson, Bochum 24/0
Bochum vann med 3-0 mot Union Berlin. Johansson spelade hela matchen på lagets mittfält men gjorde ingen vidare insats. 4/6 blev betyget av kicker.de när de flesta andra spelare i laget landade på betyg mellan 1,5 - 3.

Oscar Lewicki, Bayern München II 31/0

Bayern Münchens andralag vann med 3-1 mot Koblenz på bortaplan. Lewicki spelade hela matchen i försvaret och tilldelades betyget 3,5/6.

ITALIEN

Albin Ekdal, Bologna 19/1

Ekdal var tillbaka i speldugligt skick igen och spelade från start när Bologna mötte Milan (förlust 0-1). Byttes ut i den 72:a minuten. 4,5/10 i betyg av goal.com och omdömet: ”Fullständigt osynlig och det var ingen överraskning att han byttes ut för den mer offensive Gimenez”.

Zlatan Ibrahimovic, Milan 28/14 (utlånad från Barcelona)

Avstängd när Milan mötte Bologna på hemmaplan och vann med 1-0.

Joel Ekstrand, Udinese 0/0

Nämen ser man på, ett välbekant namn i Udineses trupp i matchen mot Fiorentina. Ekstrand fick dock finna sig att tillbringa hela matchen på avbytarbänken mot Fiorentina. Men ett litet steg framåt för ex-HIF:aren efter att han helt varit utanför matchtruppen dessförinnan.

Jonatan Berg, Taranto 0/0
Ingen Berg synlig i matchtruppen när Taranto spelade 2-2 mot Siracusa.

FRANKRIKE

Kim Källström, Lyon 30/3
Montpellier besegrades med 3-2 av Lyon i onsdags efter ett sent segermål. Källström spelade hela matchen och hann också med att bli varnad i den 49:e minuten. Lyon spelade mot Toulouse i helgen och förlorade med 0-2. Källström blev utbytt i halvtid. Inget spelarbetyg hos goal.com.

Petter Hansson, Monaco 23/0
Hansson fanns med på planen under hela matchen när Monaco spelade 1-1 borta mot St Etienne. Hansson hade både en giftig språngnick som var på vippen att resultera och i matchens slutskede täckte han bort ett skott på hockeymanér. Inget spelarbetyg hos goal.com.

SPANIEN

Henok Goitom, Almeria 24/1
Kvar på avbytarbänken under hela matchen mot Sevilla (förlust 0-1).

Kennedy Bakircioglü, Racing Santander 30/4
Kennedy Bakircioglü gjorde en av sina bästa matcher för säsongen när Santander vann med 2-0 mot Mallorca. Han låg bakom flera heta målchanser och gjorde själv 2-0 på en underbart slagen frispark som seglade in i det vänstra krysset. Han hann också med att bli varnad under matchen. 6,5/10 av goal.com.

Marcus Rosenberg, Racing Santander 25/8 (Utlånad från Werder Bremen) Rosenberg var den som inledde målskyttet i Santanders match mot Mallorca. I den 13:e minuten fick han en genomskärande passning från Giovani dos Santos som han förvaltade bästa sätt. Hann precis som Bakircioglu också titta på domarens gula kort innan 90 minuters-markeringen passerades. 7/10 i betyg av goal.com.

Emra Tahirovic, Deportivo Castellón 6/0 (Utlånad från FC Zürich)

Tahirovic har hamnat i kylskåpet också i den spanska klubben som vill göra sig fri från sitt lånekontrakt, då de anser att Tahirovic fysiska kondition har gått från dålig till ännu sämre. Huruvida han fanns med i helgens matchtrupp borta mot Gramenet (förlust 1-2) har i skrivande stund inte gå att få fram.

PORTUGAL

George Mourad, Portimonense 5/1
Portimonense mötte Sporting Lissabon på bortaplan och förlorade med 1-2. Mourad på bänken från start men fick hoppa in i den 72:a minuten.

TURKIET

Gustav Svensson, Bursaspor 16/0
Ingen Svensson i spelartruppen mot Kayersispor (förlust 0-1).

Erkan Zengin, Eskisehirspor 28/0

Zengin fanns inte med i matchtruppen mot Manisaspor (förlust 1-3).

Labinot Harbuzi, Genclerbirligi 14/0
Utanför matchtruppen när Genclerbirligi spelade 1-1 mot Kasimpasa.

Samuel Holmén, Istanbul B.B. 27/4
Holmén var tillbaka i startelvan och spelade hela matchen mot Fenerbahce (förlust 0-2).

Emir Kujovic, Kayserispor 12/4

Skadekänning gjorde att Kujovic missade matchen mot Bursaspor (seger 1-0).

UNGERN

Bojan Djordjic, Videoton 5/0 (Videoton II 3/1)
I tisdags spelade Videoton mot Paksi SE och förlorade med 0-1. Ingen Djordjic synlig i matchtruppen. I fredags blev det 2-2 mot Kecskeméti TE och Djordjic var tillbaka på avbytarbänken men fick inte hoppa in.

KROATIEN

Walid Atta, Lokomotiv Zagreb 6/0 (utlånad från Dynamo Zagreb)

Lokomotiv spelade 0-0 hemma mot Karlovac i fredags. Tyvärr har det inte gå att få fram huruvida Atta spelade i matchen. Ynka 300 åskådare bevittnade matchen i den högsta kroatiska ligan.

SCHWEIZ

Behrang Safari, FC Basel, 24/0
Safari fanns med under hela matchen när Basel förlorade med 0-3 mot Sion. 4/6 i betyg av sport.ch.

Andres Vasquez, Grasshoppers 2/0 (utlånad från FC Zürich)

Skadeproblem stoppade Vasques medverkan mot Luzern i helgen (seger 2-1).

Dusan Djuric, FC Zürich, 24/4
I torsdags vann Zürich med klara 3-0 mot Xamax Neuchatel. Han byttes ut i den 71:a minuten. Något längre speltid blev det i helgen när Zürich vann med 1-0 borta mot Bellinzona. Då byttes Djuric ut i den 79:e minuten.

Benjamin Kibebe, FC Luzern 9/1
Utanför matchtruppen på grund av skadekänning mot Grasshoppers i helgen (förlust 1-2).

Alexander Farnerud, Young Boys 13/6

Spelade hela matchen mot Thun (förlust 0-1) utan att utmärka sig nämnvärt.

Linus Hallenius, Lugano 5/1 (utlånad från Genoa)

Hallenius fick finna sig i en plats på avbytarbänken från start mot Winterthur på måndagskvällen. Fick hoppa in i den 76:e minuten vid ledning 2-1. Matchen slutade till slut med seger 3-2.

ÖSTERRIKE

Eddie Gustafsson, Salzburg, 8/0
Ny skadekänning gjorde att Gustafsson inte fanns med i laget när Salzburg vann borta med 2-1 mot Rapid Wien.

USA

Erik Friberg, Seattle 7/0
Seattle vann med klara 3-0 mot Toronto och Friberg fortsätter få förtroendet från start. Denna gång byttes han ut med tio minuter kvar av matchen.

SAUDIARABIEN

Christian Wilhelmsson, Al-Hilal 21/6
I fredags spelade Al-Hilal mot Al Raed och vann med 2-1. Ingen Christian Wilhelmsson synlig i laguppställningen.

ALGERIET

Nadir Benchenaa, Tlemcen, 0/0
Tlemcen spelade 1-1 mot JSM Béjaia förra helgen. Ingen Benchenaa i matchtruppen. I helgen var Tlemcen spelledigt.