Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Dif nobbade Bangura: "Tyckte att de redan hade spelartypen"

Allsvenskan

Mohamed Bangura kunde ha gått till Djurgården.
Men Blåränderna tackade nej.
- De tyckte att de redan hade spelartypen, säger Patrick Mörk till Sportbladet.


Det var förra våren som anfallaren började ösa in mål för Värmamo i division 1 – tolv stycken på 13 matcher blev det. Snart började allsvenska klubbar att höra av sig, bland andra Gais, Örebro och Elfsborg, plus Landskrona i superettan, enligt Bangura själv.

Men inte många kom och såg honom i aktion, utan i stället erbjöds provspel, vilket Bangura och hans agent Patrick Mörk ansåg vara oseriöst, skriver Sportbladet. Däremot fick Dif ett förslag om att plocka in Bangura under en period för att bekanta sig med honom, men då ska stockholmarna ha avböjt.

– Mohamed ville gärna bo i Stockholm eftersom han hade sin flickvän där. Vi erbjöd Djurgården att han skulle komma och träna med dem. Men Djurgården tackade nej, de tyckte att de redan hade den spelartypen i laget, säger Mörk till Sportbladet.

Annons

Ingvar ”Putte” Carlsson, sportsligt ansvarig hos Dif håller inte med.

– Jag har inte hört talas om det. Jag vet inte om det var så, men jag har i alla fall inte hört ett ord om det, säger han.

Sedermera valde, som bekant, AIK att chansa med Mohamed Bangura. Ett beslut som föll väl ut. Säsongen 2010 var han den starkast lysande stjärnan på Råsunda, och den som förmodligen hade störst del i att rädda de svartgulas kontrakt. Till i år köpte Solnalaget ytterligare en Bangura, Mohameds barndomskompis Ibrahim Teteh, som även han övertygat så här långt.

Publicerad 2011-05-07 kl 11:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto