TV: AIK knockat i Göteborg - kolla in Häckens sköna frispark

Häcken fortsätter vara allsvenskans målfarligaste lag.
Mot AIK blev det seger med 3—1 på Rambergsvallen.
Laget har nu gjort 14 mål på sju matcher.

de fem första matcherna i årets allsvenska hade AIK bara släppt in två mål. Mot Häcken förstördes de fina siffrorna i antal baklängesmål. Laget var också obesegrat inför besöket på Hisingen. Den sviten bröts också.

- Vi visste att det skulle bli en svår match, och det visade sig också att Häcken var det bättre laget, sade AIK:s tränare Andreas Alm efter matchen.

Inledningen av matchen blev jämn med bra spel från båda lagens sida. Men ju längre matchen led desto mer grepp om spelet fick Häcken.

Mattias Ranegie hade ett par bra löpningar på vänsterkanten, men AIK:s försvar var väl samlat.

Efter en halvtimmes spel fick Häcken en frispark strax utanför straffområdet. Rene Makondele lade upp bollen och tog god tid på innan han sköt. Bollen gick i en båge över AIK:s försvarsmur och otagbart in vid Ivan Turinas vänstra kryss.

Häckens ledning i paus var mycket rättvis.

I den andra halvleken flyttade AIK upp laget högre och fick ett större bollinnehav, men avsluten var tämligen uddlösa.

- Vi hade ett mycket bra försvarsspel och tvingade AIK till svåra avslut, sade Häckens tränare Peter Gerhardsson.

- Vi hade ett bra försvar i 90 minuter.

I stället var det Häcken som fick halvlekens första riktigt vassa avslut. Det var Mattias Ranegie som i 70: minuten löpte sig fri, men Turina gjorde en mycket bra räddning.

Fyra minuter senare slog Makondele en hörna från vänster. Emil Wahlström var den som nådde högst och nickade otagbart in 2—0.

- Två mål på fasta situationer är bra. Det ingår i förberedelserna att träna på sådana saker, sade Gerhardssson.

Häcken hade dock inte fått nog. I 83:e minuten dundrade Majeed Waris in 3—0 på ett långskott.

Tre olika målskyttar i matchen var något som gladde Peter Gerhardsson.

- Under en lång säsong så krävs det att det är flera som gör mål. Man kan inte bara förlita sig på en skytt.

När AIK i 87:e minuten reducerade till 1—3 var det på ett självmål i samband med en hörna. Det var Mattias Ranegie, som brukar göra mål på motståndarna, som misslyckades med en rensning och petade bollen i eget mål.

- Då fick han ju göra mål i dag också, sade Gerhardsson med ett leende.

Publicerad 2011-05-07 kl 17:24

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.