AIK:s fiasko - nollade mot Åtvidaberg

Platt fall för AIK: De svartgula åkte ur cupen direkt, trots en stark startelva med Bangura/Bangura på topp. Superettan-laget Åtvidaberg blev för svåra.

Som första allsvenska lag klev AIK in i cupen på tisdagskvällen. Förra årets allsvenskar Åtvidaberg mötte upp på Kopparvallen - i och för sig en relativt tuff lottning sett till alternativen, men AIK var förstås jättefavoriter.

De svartgula ställde ett starkt lag på benen, vilade förvisso Turina i mål och Alexander Milosevic där bak - Per Karlsson tillbaka i en i övrigt ordinarie backlinje. Dessutom startade Martin Mutumba och dessutom Bangura-Bangura på topp.
Men man mäktade ändå inte med ett enda skott på måli första halvlek. Istället tog Åtvidaberg ledningen - Viktor Prodell fick stå omarkerad i straffområdet och kunde snyggt dyknicka in bollen.

I andra halvlek blev AIK något bättre, men när laget tryckte på för en kvittering i slutet kom istället både 0-2 och 0-3 på kontringar: Oscar Möller och Haris Radetinac målskyttar för ÅFF, och AIK alltså utslagna direkt.

Publicerad 2011-05-10 kl 22:28