Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rumänsk landslagsman bröt nacken: "Kunde inte andas eller röra sig"

Andra ligor och cuper

Utrechts Mihai Nesu bröt på tisdagen nacken på träning. Enligt läkare kan det ta veckor innan man vet om rumänen kommer att bli återställd.

En ruskig olycka inträffade på FC Utrechts träning under tisdagen. Rumänske ytterbacken Mihai Nesu fick lagkamraten Alje Schut över sig i en duell, och bröt flera kotor i nacken, skriver ESPN.

Nesu tappade direkt känseln från halsen och nedåt och hade svårt att andas. En ambulans tog rumänen till sjukhus där han opererades i fem timmar. Enligt Utrechts hemsida var operationen lyckad, men det är inte säkert att Nesu blir återställd.

- Vi måste vänta i dagar eller veckor för att se om känseln i Mihais kropp återvänder, säger Utrechtläkaren Simon Goedegebuure.

Nesus lagkamrat Dries Martens berättar om chocken efter olyckan.

Annons

- Du kunde direkt se att det var väldigt allvarligt. Mihai kunde inte röra sig och behövde luft. Jag är fortfarande helt knäckt. Det var en hemsk upplevelse. Efter att Mihai togs till sjukhuset i ambulans var vi tvungna att stötta varandra - särskilt Alje som var helt förstörd, säger Martens till De Telegraaf.

Den 28-årige Nesu har spelat för Utrecht sedan 2008 och har gjort åtta landskamper för Rumänien.

Publicerad 2011-05-11 kl 15:24

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto