Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

INFÖR AIK-HELSINGBORG: AIK vill skrälla: ''Bara tre poäng som gäller''

Allsvenskan

Två raka förluster och i kväll väntar serieledarna. Men AIK lovar att skaka om HIF.
- Det kommer att bli oerhört svårt för Helsingborg i kväll.

AIK Preliminär startelva: Ivan Turina - Martin Lorentzson, Alexander Miloševic, Niklas Backman, Nils-Eric Johansson - Kenny Pavey, Robert Åhman Persson, Daniel Tjernström, Martin Mutumba - Teteh Bangura, Mohamed Bangura.

Skador/avstängningar: Gabriel Özkan (s), Daniel Gustavsson (s).

Han är formstarkast: Daniel Tjernström. AIK:s bäste spelare så här långt. Mer viktig än Mohamed Bangura. Som han vinner bollar och står rätt mest hela tiden. Hans betydelse blev övertydlig i cupförlusten mot Åtvidaberg - en match han missade - och AIK förlorade.

Citat från AIK:

- Det känns faktiskt bra. Det har varit fokuserat och bra på träningarna. Det är alltid inspirerande att få spela hemmamatch på Råsunda, säger AIK:s lagledare Charlie Mian till FotbollDirekt.se.

Annons

- Vi ska använda oss av vår hemmapublik i ryggen. Det är viktigt. Det är lättare för oss att spela på Råsunda. Vi får ett helt annat stöd där än mot exempelvis Häcken eller Åtvidaberg borta.

- Helsingborg är ett mycket bra lag. Ett allsvenskt topplag. De bygger långsiktigt. En stabil värdegrund i varje lagdel.

- Jag tycker HIF har haft ganska bra utdelning och har inte haft några problem så här långt. Det kommer bli ganska intressant att se hur HIF tacklar framgångar kontra motgångar, framförallt efter ikväll.

Du är övertygad om att det blir tre poäng?
- Det är det enda vi har att utgå ifrån. Det är på Råsunda, det är i Solna och i huvudstaden Stockholm. Det kommer bli oerhört svårt för Helsingborg ikväll.

HELSINGBORG

Preliminär startelva: Pär Hansson - Erik Wahlstedt, Marcus Nilsson, Peter Larsson, Christoffer Andersson - Mattias Lindström, Ardian Gashi, May Mahlangu, Simon Thern - Rasmus Jönsson, Alexander Gerndt.

Annons

Skador/avstängningar: Erik Edman, Joseph Baffo, Hannu Patronen.

Han är formstarkast: Peter Larsson. Kan mycket väl vara vårens bäste allsvenske mittback. Så oerhört svårpasserad.

Citat från HIF:

Tre matcher inom loppet av en vecka för Helsingborg:
- Det är klart att man får ha med det i beräkningarna. Men jag är ganska säker på att vi tål det, säger Helsingborgs tränare Conny Karlsson till klubbens officiella hemsida.
- Vi var bra ifjol när vi kom in i perioder med flera matcher tätt inpå så vi är inte jätteoroliga, säger HIF:s manager Conny Karlsson.

AIK har tappat på slutet - efter en fin inledning - med två raka förluster:
- Om man jämför med ifjol så tror jag att de har fått ihop ett gäng som är beredda att jobba tillsammans och de har gjort det bra, fortsätter Karlsson.
- AIK på Råsunda de första 20 minuterna är en test för alla lag med sin publik i ryggen. Det gäller för oss att klara av den biten först.

Annons
Publicerad 2011-05-16 kl 14:20

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto