PROFFSKOLLEN - Ex-bajare slog till i Turkiet

Proffskollen

Nu vet också alla i Turkiet vem den tidigare Hammarbyspelaren Erkan Zengin är. I helgen nätade han mot storklubben Besiktas. Läs mer om honom och övriga proffssvenskar i veckans proffskoll.

Alexander Nadj, Lilleström 0/0, 0 hållna nollor

Precis som tidigare under säsongen blev det en match på avbytarbänken för Nadj när Lilleström förlorade med 0-3 hemma mot Molde.

Emil Johansson, Molde 7/0

Molde skakade av sig förlusten mot Rosenborg senast med att vinna med 3-0 mot Lilleström. Emil Johansson spelade hela matchen utan att glänsa nämnvärt. Tilldelades också medelbetyget 5/10 av VG.

Mattias Moström, Molde 4/1

Moström fortsätter att ha svårt att ta en ordinarie plats i Moldes startelva men han stärkte i varje fall sina aktier genom att göra Moldes tredje och sista mål i matchen mot Lilleström. Han fick inleda matchen på avbytarbänken men byttes in i en 63:e minuten. Han gjorde ett piggt inhopp och i den 70:e minuten avvärjdes först hans första skott men bollen kom ut i retur och då skickade han in den i det högra hörnet bakom Lilleströms isländske målvakt Stefan Logi Magnusson.

Mattias Andersson, Odd Grenland 4/1
Fanns med under samtliga 90 minuter i Odd Grenlands anfall borta mot Viking (oavgjort 1-1). Men utmärkte sig föga och det avspeglade sig också i betyget hos VG som satte knappt godkända 4/10 i betyg.

Mattias Bjärsmyr, Rosenborg 1/0 (lån från Panathinaikos under 2011)
Hade svårt att platsa hos Panathinaikos och har nu också svårt att platsa hos Rosenborg. Blev kvar på avbytarbänken under hela matchen mot Haugesund (förlust 0-1).

Mikael Dorsin, Rosenborg 7/0
Hade svårt att övertyga, precis som Rosenborg i övrigt, i matchen mot Haugesund. 4/10 tyckte VG att Dorsins insats var värd.

Mikael Lustig, Rosenborg 7/0
Skapade en hel del framåt som resulterade i ett antal hörnor men bakåt såg det något svajigt ut och VG tyckte att 4/10 var ett lämpligt betyg på svensken.

Rade Prica, Rosenborg 7/6
Prica fick många bollar att jobba med Haugesund men saknade denna gång förmåga att näta. Gång på gång fick han bollar till sig i djupled men strulade hela tiden till det i avsluten. 4/10 blev betyget hos VG.

Daniel Örlund, Rosenborg 7/0, 2 hållna nollor
Örlund hade ingen möjlighet att rädda en stenhård nick från Thomas Sörum i den 53:e minuten. I övrigt en hyfsat stabil insats av den tidigare AIK-keepern. 5/10 i betyg av VG.

Johan Andersson, Stabaek 4/0
Skadekänning höll Andersson utanför matchtruppen hemma mot Sogndal (förlust 0-1).

Pontus Farnerud, Stabaek 7/0
Farnerud vaknade till rejält under slutminuterna av matchen mot Sogndal (förlust 0-1). Hade två jättechanser att göra mål under matchens absoluta slutskede men bollen gick tätt utanför målramen båda gångerna. 5/10 i betyg av VG.

Fredrik Björck, Tromsö 7/0
Björck gjorde på nytt en stabil insats i Tromsös försvar mot Sarpsborg (2-2). Enda utmärkande notering kring Björck kom i den 52:e minuten, då han krockade med målvakten Marcus Sahlman så att denne blev liggande kvar på gräset en stund. 5/10 av VG i betyg.

Marcus Sahlman, Tromsö 7/0, 3 hållna nollor
Nollan var intakt för Sahlman i 21 minuter mot Sarpsborg. Då tvingades han kapitulera i samband med en hörna. Matchslutet blev mycket dramatiskt. Tromsö gjorde 2-1 i den sista matchminuten. Sarpsborg gjorde avspark och via några passningar kom Michael Rön till ett jätteläge och han fick drömträff. Bollen borrade sig in i Sahlmans högra kryss – otagbart. 5/10 blev betyget hos VG.

Robin Malmkvist, Tromsö 0/0
Malmkvist får fortsätta att finna sig i att vara reserv bakom Sahlman.

Björn Andersson, Viking Stavanger 6/0
Började på avbytarbänken mot Odd Grenland men fick hoppa in i den 76:e minuten och tog för sig direkt. Två minuter senare var det Andersson som nickskarvade fram bollen till Valon Berisha som kunde göra 1-1 mot Odd, vilket också blev slutresultatet. Inget spelarbetyg från VG.

Patrik Ingelsten, Viking Stavanger 0/0
Skadeproblem håller Ingelsten alltjämt utanför matchtruppen.

Fredrik Stoor, Vålerengen 6/0
Stoor fortsätter att rada upp 90 minutersmatcher. På måndagen fanns han med i Vålerengens försvar när laget förlorade med 1-3 mot Fredrikstad. Stoor utmärkte sig inte nämnvärt och fick nöja sig med knappt godkända 4/10 i betyg av VG.

Daniel Arnefjord, Ålesund 6/0
Arnefjord var rätt anonym i den första halvleken mot Strömsgodset. Tog för sig lite mer och var inblandad i ett par tuffa dueller i den andra som han gick vinnande ur. I den 65:e minuten blev han varnad för att ha kommit in i en tackling med dobbarna före. 5/10 i betyg av VG.

Jonas Sandqvist, Ålesund 0/0, 0 hållna nollor.
Inte ens med på avbytarbänken mot Strömsgodset.

DANMARK

Max von Schlebrügge, Bröndby, 21/0

Den tidigare Hammarbyförsvararen är cementerad på avbytarbänken hos Bröndby. Mot Midtjylland på bortaplan (förlust 0-1) fick han nöja sig med ett inhopp i den 88:e minuten.

Mikael Nilsson, Bröndby, 29/2

Nilsson fanns som brukligt med på Bröndbys mittfält när laget mötte Midtjylland. Men mer än spel i 68 minuter blev det inte, då han blev utbytt.

Martin Fribrock, Esbjerg, 0/0
Får vänta ännu ett tag efter sina skadeproblem på att vara tillbaka i matchtruppen.

Johan Persson, Esbjerg 3/0
Kvar på avbytarbänken under hela matchen mot Ålborg (0-0)

Fredrik Risp, Esbjerg 21/0
Risp hjälpte Esbjerg att hålla nollan för andra matchen i följd. Denna gång mot Ålborg (0-0). Spelade hela matchen i försvaret.

Johan Wiland, FC Köpenhamn, 29/0
Mer än 14 minuter blev inte nollan intakt för Wiland i bortamatchen mot Horsens (1-1).

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn, 26/0

FCK har redan säkrat ligatiteln och tränaren Ståle Solbakken valde därför att matcha spelare mot Horsens som inte fått så mycket speltid. Således fick Antonsson vila denna gång och vara utanför matchtruppen.

Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn 6/0 (Nordsjälland, 19/0)
Bengtsson spelade hela matchen i FCK:s försvar, mot Horsens då Ståle Solbakken valde att vila de mer rutinerade spelarna.

Oscar Wendt, FC Köpenhamn, 26/1

Ställd utanför matchtruppen mot Horsens.

Ken Fagerberg, Midtjylland, 12/2
På avbytarbänken från start mot Bröndby (seger 1-0). Det blev ett sent inhopp för Fagerberg, närmare bestämt på en minuts tilläggstid.

Rawez Lawan, Nordsjälland, 20/3

Plötsligt lossnade det för Lawan – och det rejält när Nordsjälland vann med 3-2 mot Silkeborg. Lawan fick chansen från start och gjorde 1-1 i den 61:a minuten och gjorde 3-1 i den 69:e. Då hade Silkeborgs Nikolai Stokholm hunnit med att göra ett självmål i den 64:e minuten.

Andreas Johansson, Odense, 27/2

Utanför matchtruppen på grund av lättare skadekänning när Odense vann med 2-1 borta mot Randers.

Erton Fejzullahu, Randers 7/0 (utlånad från NEC Nijmegen 7/0)

Helt utanför matchtruppen när Randers förlorade hemma mot Odense med 1-2.

Louay Chanko, Ålborg, 24/0

Ingen Chanko synlig i Ålborgs matchtrupp mot Esbjerg (oavgjort 0-0).

Valentino Lai, Vejle 19/3
Skadeproblem höll honom borta i segermatchen mot Fredericia (5-1).

Mikael Rynell, Vejle 19/7 (Utlånad från Esbjerg, 1/0)

Tillbaka i startelvan när Fredericia slogs tillbaka med hela 5-1. Rynell låg bakom det första målet, då det var på hans inlägg som Thomas Mikkelsen kunde göra 1-0 på tilläggstid i den första halvleken. Rynell byttes ut i den 60:e minuten.

Eldin Karisik, Viborg 24/1

Viborg förlorade med 0-1 mot Brönshöj. Eldin Karisik spelade hela matchen utan att utmärka sig nämnvärt.

Muamet Asanovski, AB Köpenhamn 7/0

Asanovski spelade från start när AB Köpenhamn mötte Köge och spelade 2-2. Asanovski fick en smäll i slutet av den första halvleken och tvingades utgå en minut före halvtidsvilan.

FINLAND

Markus Olofsson, IFK Mariehamn 2/0

Mariehamn mötte Haka på bortaplan i fredags och vann med 2-0. Olofsson fick tillbringa hela matchen på avbytarbänken. På måndagskvällen blev det 90 nya minuter på avbytarbänken när IFK Mariehamn förlorade med 0-1 hemma mot TPS Åbo.

ISLAND

Adam Larsson, Keflavik 4/0

Larsson spelade 90 minuter mot FH i onsdags. Matchen slutade 1-1 efter varsitt sent mål. På måndagskvällen vann Keflavik borta mot Grindavik med 2-0. Larsson spelade även då hela matchen.

HOLLAND
Rasmus Lindgren, Ajax 16/1

Sista omgången spelades i den holländska ligan i helgen. Ajax vann ”seriefinalen” med 3-1 mot Twente och kunde därmed säkra ligatiteln med två poängs marginal. Lindgren var återigen utanför matchtruppen.

Rasmus Elm, AZ Alkmaar 28/5
Alkmaar avslutade säsongen med en storförlust – 1-5 mot Utrecht. Elm spelade hela matchen och hann också med att bli varnad i den 74:e minuten. 5,5/10 i betyg av goal.com och utsedd till matchens flopp av samma nämnda media.

Pontus Wernbloom, AZ Alkmaar 27/4

Spelade från start i 1-5 debaclet mot Utrecht. Blev varnad efter en kvarts spel och utbytt i halvtid på grund av skadekänning. 6,5/10 i betyg av goal.com.

Andreas Granqvist, Groningen 32/11

Granqvist fick avsluta sin framgångsrika säsong med en 0-0-match mot PSV Eindhoven. Svensken spelade som brukligt 90 minuter i Groningens försvar och tilldelades betyget 5,5/10.

Fredrik Stenman, Groningen 32/2
Stenman hade en jättechans att bli matchhjälte mot PSV Eindhoven. Men hans nick efter en halvtimmes spel smet precis utanför Cassios ena stolpe. Goal.com var jättenöjda med vad de fick se av Stenman och tilldelade honom betyget 7/10.

Petter Andersson, Groningen 17/4

Skadeförföljde Andersson fick ändå en rätt trevlig avslutning på säsongen och fick spela från start mot PSV Eindhoven. Hade dock svårt att skapa några rejäla målchanser och blev utbytt i den 77:e minuten. 6/10 i betyg av goal.com.

Philip Haglund, Heerenveen 13/1
Haglund fick avsluta seriespelet i Holland med spel från start mot Roda (0-0). Byttes ut i den 77:e minuten utan att utmärka sig nämnvärt. Fick helt okej betyg, 6,5/10 av goal.com.

Viktor Elm, Heerenveen 29/3
Elm spelade hela matchen mot Roda men utmärkte sig heller inte över mängden och fick betyget 6/10 av goal.com.

Samuel Armenteros, Heracles 32/8
Vilken härlig slutpunkt på ligaspelet för Armenteros. Han fixade 3-0-målet i hemmamatchen mot Ado den Haag i den 88:e minuten och i och med segern kvalificerade sig Heracles för slutspel om Europa League-plats. Målet till 3-0 var dessutom en delikatess, där han skruvade in bollen i det bortre krysset. Armenteros hade dessutom en fin målchans i den första halvleken som med lite flyt hade kunnat resultera. 7/10 i betyg av goal.com och absolut värd att bli granskad närmare av förbundskaptenen Erik Hamrén.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven 34/0
Något mer spel än i 14 minuter blev det inte för Isaksson som skadade sig i en kollision med Leandro Bacuna och tvingades utgå.

Marcus Berg, PSV Eindhoven 25/8 (utlånad från Hamburg)
Berg spelade hela matchen för sitt PSV när laget spelade 0-0 mot Groningen på bortaplan. Tilldelades knappt godkända 5/10 av goal.com.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven 28/15

Toivonen var den som hade bäst chanser att bryta dödläget i mötet med Groningen men sköt utanför målställningen båda gångerna. 5,5/10 i betyg av goal.com.

Rasmus Bengtsson, Twente 10/0

Fick tillbringa hela matchen mot Ajax på avbytarbänken.

Emir Bajrami, Twente 21/1
Även Bajrami fick nöta bänk mot Ajax men till skillnad från Bengtsson fick Bajrami göra ett inhopp. I den 78:e minuten fick han komma in men hann inte skapa något nämnvärt under de 12 minuter han var inne på planen. För kort speltid för betyg av goal.com.

Andreas Landgren, Willem II 11/2 (Utlånad från Udinese)
Blev kvar på avbytarbänken under hela matchen mot NAC Breda (förlust 0-1).

Esad Razic, OSS 6/0
OSS vann med 2-0 borta mot Achilles 29 i den sista omgången av Topklasseligan. Razic började på avbytarbänken men fick hoppa in i den 52:a minuten. OSS vann sin division i Topklasseligan och får nu kvala till den nästhögsta ligan, Eerste Divisie.

ENGLAND

Sebastian Larsson, Birmingham 33/4

Larsson spelade från start i Birminghams näst sista ligamatch för säsongen. Det blev förlust 0-2 mot Fulham men Larsson hade svårt att skapa några farligheter. 5/10 i betyg hos Skysports och omdömet: ”Leveranserna var svaga”.

Martin Olsson, Blackburn 27/2
Blackburn mötte Manchester United och spelade 1-1 för andra ligamatchen i rad. Olsson tog för sig rejält och var på vippen att göra mål vid ett par tillfällen. En riktigt fin säsongsavslutning och här har Erik Hamrén en spelare i högform om han känner för att ta ut honom i landslaget. Spelade också fram till Blackburns lednings mål av Brett Emerton och fick fina betyget 7/10 av Skysports. ”Fin framspelning till ledningsmålet” satte Skysports i omdöme.

Johan Elmander, Bolton 33/10
Elmander saknades i Boltons näst sista match för säsongen, borta mot Blackpool (förlust 3-4). Han var uttagen i matchtruppen men när det väl blev dags för match var han inte synlig i uppställningen.

Jonas Olsson, West Bromwich 23/1

Olsson fanns med under hela matchen mot Everton (seger 1-0) och gjorde en stabil insats. 6/10 i betyg och omdömet: ”Anichebe tog sig förbi på insidan av honom allt för ofta men han var ändå beslutsam och gjorde några bra skottäckningar” tyckte Skysports.

Oscar Jansson, Tottenham 0/0 (Northampton 4/0)

Väntar på att få bli utlånad för att få speltid.

Ole Söderberg, Newcastle 0/0
Tillbaka i reservlaget igen.

John Guidetti, Manchester C 0/0 (Burnley 5/1)

Guidetti har inte riktigt klarat av konkurrensen i Citys A-lag och får nöja sig med spel i U-truppen.

SKOTTLAND

Daniel Majstorovic, Celtic 29/1

Celtic vann i onsdags med 3-0 mot Hearts på bortaplan. I helgen blev det 4-0 hemma mot Motherwell. Majstorovic spelade 90 minuter i båda matcherna och gjorde stabila insatser i båda mötena.

Fredrik Ljungberg, Celtic 7/0

Ingen Ljungberg i matchtruppen varken mot Hearts i onsdags eller Motherwell i helgen.

Billy Berntsson, Kilmarnock 4/0

Kilmarnock mötte Motherwell i onsdags och spelade 1-1. Berntsson var hela matchen på avbytarbänken. 90 minuter på avbytarbänken blev det också i helgen mot Rangers (förlust 1-5).

TYSKLAND

Per Nilsson, Nürnberg 20/1

Nilsson fick avsluta Bundesligasäsongen med 90 minuter borta mot Hannover 96. 5/10 blev betyget hos goal.com.

Denni Avdic, Werder Bremen 8/0
Tillbaka i matchtruppen men på avbytarbänken från start när Werder Bremen förlorade med 2-3 mot Kaiserslautern. Fick hoppa in med sex minuter kvar av matchen.

Andreas Dahlén, FSV Frankfurt 19/0
Avstängd i Frankfurts sista match för säsongen mot Erzgebirge Aue (förlust 0-2).

Matias Concha, Bochum 10/0

Nej det blev inget mer spel för Concha efter hans skada, då han också missade Bochums sista match för säsongen, (3-1 mot Duisburg) och nu inriktar han sig i stället på spel nästa säsong.

Andreas Johansson, Bochum 26/0
Bochum vann med 3-1 mot Duisburg och Johansson övertygade stort på lagets mittfält. 2,5/6 i betyg av kicker.de (omvänd betygsskala, där 1 är bäst och 6 är sämst).

Oscar Lewicki, Bayern München II 33/0

Bayern Münchens andralag vann med klara 4-0 mot SpVGG Unterhaching i säsongens sista match. Lewicki spelade hela matchen i försvaret och tilldelades fina betyget 3/6 av kicker.de.

ITALIEN

Albin Ekdal, Bologna 20/1

Ingen Ekdal i matchtruppen mot Fiorentina i helgen (oavgjort 1-1).

Zlatan Ibrahimovic, Milan 29/14 (utlånad från Barcelona)
Zlatan fick stå över sista ligamatchen för säsongen på San Siro när Milan vann med klara 4-1 mot Cagliari i lördags.

Joel Ekstrand, Udinese 1/0
Ekstrand fick finna sig i att sitta hela matchen mot Chievo (seger 2-0) på avbytarbänken.

Jonatan Berg, Taranto 0/0

Ingen Berg synlig i matchtruppen när Taranto vann med 1-0 hemma mot Viareggio i den sista omgången. Det räckte för att Tarnato skulle säkra kval till Serie B.

FRANKRIKE

Kim Källström, Lyon 32/3

Förlust mot Auxerre i onsdags med 0-4 men ingen Källström i matchtruppen. Däremot var han tillbaka i startelvan och spelade 90 minuter mot Brest på måndagskvällen. Källström hade ett par riktigt bra skottlägen, inte minst strax efter Lyons 1-0-mål, där Källström bara två minuter senare hade ett skott som smekte utsidan av den vänstra stolpen. 5,5/10 i spelarbetyg hos goal.com.

Petter Hansson, Monaco 26/0
Hansson fanns med i startuppställningen och spelade hela matchen i försvaret som brukligt när det blev förlust med 0-3 mot Sochaux i onsdags. Även mot Lens i helgen (oavgjort 1-1) fanns Hansson med under hela matchen, dock utan att utmärka sig nämnvärt. Ej betygsatt mot Sochaux. Mot Lens fick han sämst betyg av alla spelare på planen, 4/10, av goal.com.

SPANIEN

Henok Goitom, Almeria 26/1

Tillbaka på avbytarbänken från start i mitten av förra veckan när Alermia mötte Villarreal (oavgjort 0-0). Hoppade in i den 67:e minuten utan att kunna förändra matchbilden. I helgen mötte Almeria Mallorca och vann med 3-1. Då blev Goitom kvar på avbytarbänken under hela matchen.

Kennedy Bakircioglü, Racing Santander 32/5
Tillbaka mot Atletico Madrid (seger 2-1) i mitten av förra veckan efter avstängningen. Gjorde Santanders kvitteringsmål till 1-1 i den 38:e minuten på en mycket snyggt slagen frispark från 25 meters håll. Byttes ut med sju minuter kvar av matchen. Planens bäste spelare och kan stoltsera med att ha fått höga betyget 8/10 av goal.com. På söndagen blev det förlust med 0-1 mot Sporting Gijon och ingen Bakircioglü var synlig i matchtruppen. Rosenberg spelade sedan också från start mot Gijon på söndagen (förlust 1-2). Han lämnade planen redan i den 57:e minuten, utan tillverkat mål. 5/10 i betyg hos goal.com.

Marcus Rosenberg, Racing Santander 31/9 (Utlånad från Werder Bremen)

Santander hade inte vunnit mot Atletico Madrid om det inte hade varit för lagets svenska spelare. Först Kennedys kvittering till 1-1 på frispark. Tio minuter senare – tre minuter in på den andra halvleken skickade han in segermålet till 2-1 från nära håll på en fin passning av Dos Santos. Spelade hela matchen och tilldelades betyget 7/10.

Emra Tahirovic, Deportivo Castellón 6/0 (Utlånad från FC Zürich)
Säsongen över för Tahirovic som haft strul under nästan hela sin tid i Spanien. Vad som händer med honom till nästa säsong är oklart.

PORTUGAL

George Mourad, Portimonense 5/1

Värvades till Portimonense för att hjälpa laget kvar i portugisiska ligan men bara fem framträdanden och ett mål räckte inte alls. I helgen blev det 90 minuter på nytt på avbytarbänken för "Mouradona" när Portimonense förlorade med 1-3 mot Vitoria Setubal. Förlusten innebär att Portimonense flyttas ned till den näst högsta portugisiska ligan.

TURKIET
Gustav Svensson, Bursaspor 16/0

Skadad och missar resten av säsongen. Bara en match återstår efter Bursaspors 3-0-seger mot Kasimpasa i helgen.

Erkan Zengin, Eskisehirspor 30/1
Matchen mot Besiktas i helgen var utan tvekan speciell för Zengin. Han fick aldrig riktigt chansen hos Besiktas och såldes till Eskisehirspor. Och nog ville Zengin visa sin gamla klubb vad han gick för. I den 26:e minuten tryckte han 1-0 och gjorde därmed sitt första mål för säsongen. Men speciellt länge fick han inte glädjas åt målet, då Besiktas utjämnade i den 37:e minuten och så småningom vann matchen med 3-1. Zengin spelade hela matchen mot sin gamla klubb.

Labinot Harbuzi, Genclerbirligi 14/0

Utanför matchtruppen när Genclerbirligi föll med 2-3 mot Galatasaray.

Samuel Holmén, Istanbul B.B. 28/5

Femte målet för säsongen för Holmén när han i den 58:e minuten gjorde Istanbuls tröstmål i förlustmatchen mot Trabzonspor (förlust 1-3).

Emir Kujovic, Kayserispor 12/4
Utanför matchtruppen i Kayserispors match mot Gaziantepspor (förlust 1-2).

UNGERN

Bojan Djordjic, Videoton 5/0 (Videoton II 3/1)

Videoton mötte Kaposvari i onsdags men ingen Djordjic synlig i matchtruppen (3-1). Inte heller fanns Bojan med i helgens match mot Györi ETO (seger 2-1)

KROATIEN

Walid Atta, Lokomotiv Zagreb 6/0 (utlånad från Dynamo Zagreb)

Zagreb besegrade Cibaila inför 100 åskådare i fredags. Tyvärr har det i skrivande stund inte gått att få fram huruvida Atta medverkade i matchen eller inte.

SCHWEIZ

Behrang Safari, FC Basel, 26/0

Basel och Zürich slåss om ligatiteln i Schweiz och möttes i onsdags. Det mötet slutade 2-2 och Safari spelade hela matchen. Han blev varnad i den 84:e minuten och gjorde att han var avstängd mot Thun i helgen. Den matchen vann Basel med 5-1 och tog därmed över serieledningen i ensamt majestät i och med att Zürich förlorade sin match mot Grasshoppers i helgen.

Andres Vasquez, Grasshoppers 2/0 (utlånad från FC Zürich)
Alltjämt skadad och missade matcherna mot Young Boys (oavgjort 2-2) och Zürich (seger 3-1).

Dusan Djuric, FC Zürich, 26/6

Djuric gjorde mål för andra matchen i följd när han gjorde 1-0 mot Basel i onsdags. Mötet slutade 2-2 och då var det alltjämt Status Quo i toppstriden. I helgen föll Zürich med 1-3 mot Grasshoppers. Djuric spelade 90 minuter i den matchen, precis som han gjorde mot Basel.

Benjamin Kibebe, FC Luzern 10/1

Tillbaka i Luzerns matchtrupp när laget mötte Sion i onsdags. Den tidigare AIK-spelaren fick inleda på avbytarbänken men när Dusan Veskovac fick en smäll i den 43:e minuten byttes Kibebe in. Det hann bara gå i fem minuter innan han drog på sig en varning. Men Veskovac skada var inte värre än att han kunde vara tillbaka mot St Gallen i helgen och det gjorde att Kibebe på nytt fick finna sig i en plats på avbytarbänken och där blev han kvar matchtiden ut.

Alexander Farnerud, Young Boys 15/6
Spelade från start mot Grasshoppers i onsdags (2-2) och hade nog också spelat hela matchen om han inte gått lite för bryskt fram i den 80:e minuten och dragit på sig ett rött kort. Det röda kortet hindrade förstås honom från medverkan i matchen mot Sion (1-1) i helgen.

Linus Hallenius, Lugano 7/1 (utlånad från Genoa)
Lugano förlorade med klara 0-6 mot klassiska storlaget Servette i onsdags. Hallenius på bänken från start men fick hoppa in i den 53:e minuten. Då hade Servette ledningen med ”bara” 2-0. På måndagskvällen var det bortamatch mot Lausanne på programmet för Lugano och det blev förlust med 1-3. Hallenius inte synlig i matchtruppen.

ÖSTERRIKE

Eddie Gustafsson, Salzburg, 8/0

Har tappat platsen som förstemålvakt till Gerhard Tremmel och fick finna sig i en plats som reservkeeper på bänken både hemma mot Kapfenberg (seger 4-2) i tisdags och borta mot Mattersburg (seger 1-0) på söndagen.

USA

Erik Friberg, Seattle 8/0

Skadekänning gjorde att Friberg missade matchen mot Portland, som slutade 1-1 inför 36 593 åskådare på Qwest Field i Seattle.

SAUDIARABIEN

Christian Wilhelmsson, Al-Hilal 22/6

Al-Hilal besegrade Al Quadisiya med 2-0 på bortaplan. ”Chippen” spelade från start men byttes ut i samband med ett dubbelbyte i den 62:a minuten.