Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Backman: "Vi står inte och faller med Nisse"

Allsvenskan

AIK saknar vicekaptenen och försvarskuggen Nils-Eric Johansson i lördagens mot Gefle. Men det är något som inte alls oroar försvarskollegan Niklas Backman.
- Nej. Vi har många bra ersättare.

AIK tog en snygg seger mot serieledande Helsingborg i måndags. Men den var också dyrköpt såtillvida att försvarskuggen Nils-Eric Johansson fick lämna planen som utvisad efter två gula kort.

Det gör att det blir lite omdisponeringar i försvaret och en hel del rutin går förlorad.
Men Niklas Backman tror inte det kommer att inverka ett dugg på försvarsspelet mot Gefle.
- Det är klart att Nisse är stabil bakåt men det kommer alltid att bli avstängningar och skador som stör ordningen och den som går in och spelar där är jag övertygad om kommer att göra det bra, säger Backman till FotbollDirekt.se.

Backman har varit ordinarie i försvaret den här säsongen tillsammans med Alexander Milosevic i mittförsvaret och sedan har duon haft Martin Lorentzson och Nils-Eric Johansson med sig på varsin kant.

Annons
Fyra spelare som känner varandra är oerhört viktigt för försvarsspelet och ett lag kan därför bli rejält sårbart om någon länk i den kedjan brister.

- Men vi står inte och faller med "Nisse". Det är en riktigt bra spelare som betyder mycket för oss men vi har en bred trupp och andra som kan gå in i hans ställe.

Hela AIK:s lag fick förstås en positiv skjuts framåt självförtroendemässigt efter segern mot Helsingborg senast. Men Backman är inte orolig för att ett övermod ska ha smugit sig in i laget.
- Nej absolut inte. En sådan här seger stärker oss mentalt men smällarna mot Häcken och Åtvidaberg har fått oss att inse att vi måste jobba hårt i precis varje match.

- Gefle har ett bra lag med kvicka spelare, inte minst på kanterna men är också ett kompakt lag och blir svårt att möta. Men förhoppningsvis kan hemmaplansfördelen hjälpa oss.

Annons

Att det har varit många matcher på kort tid stör heller inte Backman - i synnerhet inte när det har gått bra.
- Ju mer man spelar desto bättre form känner man att man är i. Dessutom har vi bara spelat två matcher i veckan och klarar man inte av det fysiskt - då ska man inte spela fotboll.

Publicerad 2011-05-20 kl 16:07
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto