Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sema stor hjälte för Hammarby: "Åtvid skapade ingenting"

Superettan

Uselt utanför Stockholm – men bäst i Sverige hemma. Inte ens serietvåan Åtvidaberg kunde bryta Hammarbys svit.
- De skapade ingenting, säger matchhjälten Maic Sema.

Under säsongens lopp har de grönvita blandat och gett i ordets verkliga bemärkelse. En enda poäng utanför Söderstadions trygghetszon – mot tabelljumbon Qviding – imponerar inte. Men fyra raka vinster framför de egna fansen är ett imponerande facit.

- Jo, det är klart att vi framstår som ett varannan-match-lag, det kan jag förstå. Samtidigt är vi på rätt väg. Den här segern var riktigt stabil och Åtvidaberg kom inte till ett enda riktigt läge. Vi var på dem hela tiden och de fick aldrig tid att andas, säger tvåmålsskytten Maic Sema till fotbollskanalen.se.

I frånvaron av fansens skadade favorit Björn Runström var det just han som spelade huvudrollen under måndagen. Precis före halvtidsvilan fick Sema bollen inne i offensivt målområde, fintade sin motståndare och rullade retfullt enkelt in 1-0.

Annons

- Det var snyggt faktiskt. En tvåfotare så att backen ramlade, och sedan helt fritt skottfält. Bara att lägga in bollen vid bortre stolpen, säger Sema.

Det andra målet kom något oväntat på nick. Yttermittfältaren Simon Helg svepte fram längs vänsterkanten och skickade inlägget mot bortre delen av straffområdet. Där vann blott 170 centimeter långe Sema sin duell och punkterade matchen. Den femte fullträffen för säsongen ger en klar ledning i Bajens interna skytteliga.

- Hur många det blir i år? Jag vet inte – och det spelar inte så stor roll. Så länge vi fortsätter att spela så här spelar det ingen roll vem som gör målen. Men det är såklart roligt att jag hittat rätt så här i början av säsongen, säger Sema.

Nu skiljer bara tre poäng från den nuvarande femteplatsen upp till serieledande Assyriska, som liksom flera av sina toppkonkurrenter förlorade i den här omgången.

Annons

- Det är väl en liten klättring av oss, och det känns skönt att kunna titta på tabellen utan att må dåligt. Nu växer självförtroendet och vi är beredda att göra en ny bra match hemma mot Degerfors på fredag, säger Sema.

Publicerad 2011-05-23 kl 23:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto