Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Ex-AIK:are visar oro för - AIK

Allsvenskan

INFÖR KALMAR FF-AIK:

Båda kommer från varsin förlust. Kalmar och AIK - då visar ex-AIK:aren Daniel Mendes oro för sin gamla klubb.
- De har en känsla som gör dem starka, säger Mendes. 

KALMAR FF:

Preliminär startelva: Etrit Berisha - Mattias Johansson, Tobias Carlsson, Paulus Arajuuri, Stefan Larsson - Kristoffer Fagercrantz, Henrik Rydström, Erik Israelsson, Daniel Sobralense - Daniel Mendes, Ricardo Santos.

Skador/avstängningar: Daryl Smylie, Alban Dragusha.

Han är formstarkast: Erik Israelsson. Gör en bra andra halvlek i förlustmatchen mot Helsingborg. Inblandad i flera målchanser utan att kunna avgöra.

Citat från Kalmar:

Annons
- Jag tycker att det har gått jättebra för oss. Det är nog lite oväntat. Inte för oss, för vi spelare spelar för att vinna varje match och vara med där uppe, men för media och många andra är det nog oväntat, säger Kalmars Daniel Mendes till klubbens hemsida.

- Jag är nöjd spelmässigt och tycker att jag har varit mycket inblandad i spelet hittills. Jag vill vara ännu mer delaktig i spelet, men tycker att det har gått bättre och bättre.

- Det jag behöver förbättra är mitt målskytte. Det har funnits chanser som jagborde ha satt, särskilt en mot  Syrianska och en mot Häcken.

- Jag som spelat för dem vet att AIK är starka. Det spelar ingen roll vilka spelare de har på planen, de har en känsla som gör dem starka. Det blir en öppen match och kan bli många mål, men även sluta mållöst. Båda lagen har en stabil backlinje.

Annons

- Vi är starka på Guldfågeln Arena. Vi har fyra raka vinster. AIK kommer förstås att vilja vara de första som slår oss där.

AIK

Preliminär startelva: Ivan Turina - Martin Lorentzson, Niklas Backman, Alexander Milosevic, Nils-Eric Johansson - Kenny Pavey, Daniel Tjernström, Robert Åhman Persson, Viktor Lundberg - Teteh Bangura, Mohamed Bangura.

Skador/avstängningar: Gabriel Özkan.

Han är formstarkast: Teteh Bangura. Var i princip helt ensam på topp mot Gefle där han slet förgäves. Såg ändå pigg ut och gjorde vad han kunde i ett färglöst AIK.

Citat från AIK:

- Läget känns bra tycker jag, vi har skaffat oss nya förutsättningar sedan vi spelade senast, säger AIK:s sportchef Jens Andersson till FotbollDirekt.se.

- Nej jag tror inte att några av dessa två matcher (Helsingborg och Gefle) kommer påverka dagens match när domaren blåser i gång, vi kan vinna alla matcher, men vi kan inte unna oss någonting.

Annons

- Jag tror vi inte kommer behöva förändra vårt spel i den bemärkelsen, om vi håller oss till matchplanen och spelar som vi har pratat om har vi goda förutsättningar för att klara oss mer än väl mot Kalmar.

- Kalmar är ett bra lag som är duktiga offensivt. Deras styrkor är framförallt en bra offensiv, deras offensiva spel i sista tredjedelen är väldigt välfungerande de är duktiga på att hitta instick bakom backlinjen.


Publicerad 2011-05-25 kl 14:35
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto