Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fotbollskanalens betyg: Fyra fyror - och en underkänd

Sverige

CHISINAU. Sverige slog Moldavien med 4-1 efter en stark insats.
Vilket gav det svenska EM-hoppet ett lyft.
Här är fotbollskanalens spelarbetyg.

Ingen

Olof Mellberg
När det blåste första 20 kring Sverige stod han stadigt. Vann dueller både på marken och i luften. Gick in kompromisslöst. Satte till på Suvorov och visade att det gör ont att ta sig in i straffområdet. Var högklassig rakt igenom.

Anders Svensson
Att folk vill peta honom är svårt att fatta. Så ofta lagkaptenen låg rätt i planen, vann boll och såg till att vända på spelet. Alltid spelbar och ger ett lugn till det svenska laget. Blixtrade även till med några öppnande djupledsbollar.

Johan Elmander
UT 75. En helt oberäknelig spelare. Bara under första halvlek kom hajn i flera lägen och utnyttjade kanske det svåraste när han vände bort moldaviska backar och skickade in 1-0. Styrde in 3-0 och borde kanske ha gjort något mål till, men han gjorde två och skapade desto mer med sitt slit.

Annons

Sebastian Larsson
Utan tvekan en av hans starkaste landskamper. Vann dueller, vårdade bollen och såg till att utnyttja sin löpstyrka på kanten. Han vågade dessutom utmana och söka yta för sina inlägg. Låg bakom 3-0 när hans skottpass styrdes in i mål av Elmander.

Andreas Isaksson
Visade klass både efter 33 minuter när han räddade tungt skott efter hörna och i 65:e när han nådde ett skott som gick mot krysset. Chanslös på målet och de flesta andra av moldavernas avslut gick i ribban eller precis utanför. Alltid nervöst när bollen hamnar på hans fötter.

Daniel Majstorovic
Ihop med Mellberg bildar han ett svårforcerat mittbackspar. Inte fullt lika dominant som kollegan men ligger nästan alltid rätt och förlorar få dueller. Stenhård i en del närkamper vilket gjorde moldaverna irriterade.

Ola Toivonen

Annons
UT 69. Hade nästan inte rört bollen när han fick skottläge efter knappt tio minuter. Skottet wobblade och det var 1-0. Låg även bakom 2-0 när han vann tillbaka en förlorad boll och hittade Elmander i djupled. Ett par andra lägen men annars osynlig stora delar av matchen och det krävs för den rollen.

Kim Källström
Inte så dominant men spelade smart. Gjorde inga tokrusningar utan låg allt som ofta spelbar och rätt. Sökte avslut när han fick möjlighet. Visade spelskicklighet när han frispelade bland andra Bajrami. Hanterade de fasta situationer hyfsat med sin vänsterfot.

Oscar Wendt
Öppet på hans kant första kvarten och Suvorov vände ut och in på honom. När moldaven började vandra i planen fick han bättre koll. Kanske blev han osäker när Hysén hade det tufft? Gav nervöst intryck. Försökte sticka framåt men hade ingen större lycka utan tappade boll några gånger. Behöver höja sig.

Annons

Tobias Hysén
UT 40. Kanske var det skadan? Kanske var det positionen? Eller Petr Racu? Oavsett så gick inte Hamréns val hem. Blåvitt-anfallaren kom bort på sin kant och de insatser han gjorde var svaga och han är ytterst nära underkänd.

Emir Bajrami
IN 40. Inledde med att slå bort några enkla bollar. Kom in bättre i spelet efter paus men hade svårt att slå sin gubbe. Kom i ett skarpt läge men sköt långt över och stod även för fin räd efter Källströms frispelning där hans inspel nästan gav resultat.

Mikael Lustig
Alldeles för slarvig i passningsspelet. Gång på gång. Även på hans kant det läckte i samband med moldavernas reducering. På plussidan finns att han kliver fram och ger understöd, men det är en svag svensk punkt.

Spelade för kort tid för att betygsättas: Pontus Wernbloom (IN 69), Alexander Gerndt (IN 75).

Annons

null

Publicerad 2011-06-03 kl 19:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto