Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Inget dalande Bangura-intresse

Allsvenskan

Trots en vår utan större rubriker - AIK:s Mohamed Bangura jagas nu av fler utländska klubbar än någonsin tidigare.
- Det är fler nu än tidigt i våras som följer Mohamed, bekräftar AIK:s sportchef.

- Intresset har inte minskat - det är inte sämre nu än för några månader sedan, fortsätter Jens Andersson för FotbollDirekt.se.

Tidigt i våras påstås AIK ha tackat nej till ett ryskt bud på 27 miljoner kronor.
Men sedan det där ryska budet har det varit tyst - både om utlandsrykten och om Bangura själv som inte riktigt motsvarat förväntningarna så här långt - bara två mål och inte alls samma uppmärksamhet som i vintras.

Men intresset för AIK:s Sierra Leone-stjärna är inte på tillbakagång och sportchefen tror inte det minsta att det historiskt kommer att visa sig att det var fel att inte släppa honom till Ryssland i vintras.

Annons

- Men jag tycker ju bara att han har blivit bättre. Den stora skillnaden är väl att han än så länge inte gjort så många mål - men det kommer och det tror jag klubbarna som följer honom också känner, säger Jens Andersson till FotbollDirekt.se.

- Utländska klubbar ser honom i varje match och vet vid det här laget vilken hög klass han håller. Och det är fler nu än tidigt i våras som följer Mohamed, slår AIK:s sportchef fast.

Men några konkreta bud har ni fortfarande inte fått?
- Nej, men det är bara logiskt - det finns ju inget transferfönster öppet så det är inte så konstigt.

Du ser inte att era chanser minskat att sälja honom - ska ni får mer än vårens nobbade bud krävs ju rimligen att han presterar minst i nivå med i fjol?

- Jag har ju aldrig kommenterat innehållet i det bud vi sade nej till men - alltså  - han är en otroligt bra spelare och hans värde kommer i längden att visa sig.

Annons

- Att det upplevs som att han kanske inte varit så bra som förväntat så här långt har - tror jag - mest att göra med att förväntningarna nu är så mycket högre på honom. Men spelmässigt har han precis samma enorma betydelse för oss som i fjol.

Vad vet du om hans landskamp mot Niger under uppehållet?

- Jag vet att han gjorde en mycket bra insats och spelade hela matchen.

Hur stor är chansen att han har gjort sitt i AIK i augusti?

- Det är jättesvårt att svara på. Det går inte att säga. Nej, det går inte att spekulera i.

 

Publicerad 2011-06-08 kl 14:35

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto