Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Djurgårdstalang matchar AIK:s Ghana-fynd

Allsvenskan

I skriande behov av en målgörare – då kan Djurgården ha en lösning: 17-årige Sasa Matic leder U19-allsvenskans skytteliga före bland andra uppmärksammade AIK-talangen Kwame Karikari.

- Han har tagit ett rejält kliv framåt, säger Djurgårdens U19-tränare Anders Bengtsson till FotbollDirekt.se.

Sasa Matic leder skytteligan med sju mål på nio matcher i juniorallsvenskans norra elitgrupp men majoriteten av dessa har kommit i de senaste omgångarna.
17-årige Matic har med sina mål på egen hand avgjort tre av lagets fyra senaste matcher och gjort nära hälften av Djurgårdens mål så här långt.

Men än har han en bit kvar till en chans i A-laget – trots att många supportrar i djurgårdsforum har uttryckt önskemål om att ge Matic chansen, med tanke på målformen han visat och a-lagets målproblem överhuvudtaget.

Annons

- Vi får ta ett steg i taget som sagt. Han är ännu inte på samma nivå fysiskt som Kusmanovic och Sparrdal exempelvis, säger Anders Bengtsson.
- Det är i första hand U21 som gäller för Matic. Det är lite väl stort steg att gå från U19 rakt upp i allsvenskan. Det gäller att skynda långsamt, säger Bengtsson.
- Det gäller att passa på för Matic att få lite speltid i U21 först. Det är nästa steg för honom.

Matic beskrivs av Bengtsson som en liten spelare som inte räckt till när det gäller fysiken. Men den har han förbättrat till den här säsongen och då har resultatet kommit som ett brev på posten - ledning i skytteligan i J19 Elit Norra och före AIK:s Kwame Karikari som redan fått smaka på allsvenskan men som gjort fyra mål på tre matcher i U19-serien - så AIK:s ghanan är på intet vis ett misslyckande.

Annons
Men Bengtsson gläds åt framgångarna för hans yngre spelare och ser ett stort framtida sparkapital i dessa unga spelare som kan blomma ut rejält i allsvenskan om två-tre år.

- Men det där är helt individuellt. Vissa hanterar det hur lätt som helst. Andra kan behöva någon person att stötta sig mot.
- Jag tror han (Matic) behöver lite tid till på sig men som det ser ut just nu går han mot en U21-plats innan hösten är över. Och sedan får vi se.

Publicerad 2011-06-09 kl 13:08
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto