Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

"Vi ska ersätta Almebäck"

Allsvenskan

Michael Almebäck försvinner till Club Brügge - men Örebro har beredskap. Landslagsbacken ska ersättas: "Vi har flera namn på gång".

- Vår ambition är absolut att ersätta "Micke" så snart som möjligt, säger ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren till FotbollDirekt.se.

- Vi har en lista med namn, sedan får vi se om vi kan få till det redan i sommarfönstret, fortsätter sportchefen.

Michael Almebäck blev en jättesuccé för Örebro - när han kom till klubben 2009 var det på ett korttidskontrakt. Och detta från ett BP där han hade svårt att ta en plats. Sedan dess har 23-åringens utveckling exploderat. Och nu försvinner ett av fundamenten för succélaget som överraskande slutade trea i allsvenskan ifjol.

- Det är självklart så, och jag känner att "Micke" nog är ännu viktigare att ersätta än en sådan som Alejandro Bedoya, om han försvinner. På mittfältet har vi konkurrens på ett annat sätt. I försvaret känns det viktigare att få in någon.

Annons

Örebro uppges ha fått runt fem miljoner för Almebäck. Lennart Sjögren vill inte kommentera summan, men säger att pengarna mycket väl kan komma att investeras i en ny mittback rakt av.

- Vi har en lista med namn, sedan är det mycket som ska stämma, vi får se om vi kan få till det redan i sommarfönstret.

Tror du att ni kommer lyckas hitta en likvärdig mittback?

- Det går inte. Du hittar ingen sådan mittback med de spetskompetenserna på svensk nivå, hans snabbhet är unik. Vi får rikta in oss på en annan spelartyp som kanske har de egenskaper "Micke" saknar; som längd och styrka i luftrummet. Så kanske samma klass, men en annan sorts spelare.

- Men vår ambition är att ersätta "Micke". Lyckas vi inte så lyckas vi inte, vi värvar ingen för sakens skull. I så fall får vi spela med det vi har resten av säsongen. Men vi hoppas få till någonting. 

Annons
Publicerad 2011-06-09 kl 15:21
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto