Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Trots succén - knäpptyst kring Kalmars backsensation

Allsvenskan

Spådd som landslagets framtida högerback - men Kalmar har inte hört ett knyst från andra klubbar om Mattias Johansson: "Vi är i medial skugga".

- Det är väl den vanliga mediala skuggan vi är i härnere. Vi är förvisso rätt nöjda med att ha det så, Kalmars ordförande Johnny Petersson till FotbollDirekt.se.

- Men det är klart att han bara måste attrahera klubbar snart om den här utvecklingen fortsätter.

Litet break redan ifjol - i år har Mattias Johansson tagit det stora steget. Kalmars 19-åring debuterade i U21-landslaget i vintras mot Portugal och har stigit fram som en av vårens bästa i allsvenskan. Men Kalmar känner inte till något som helst intresse från andra klubbar.

- Nej, vi har verkligen inte hört någonting alls. Det är klart att det kommer hit folk och tittar på spelare, men vi vet inte vem de kollar in.

Annons

- Sedan behöver väl Mattias ta några steg till, han är inte redo att lämna oss redan. Men jag har svårt att se att han är kvar hos hela nästa år.

Johnny Petersson är inte förvånad över Johanssons utveckling. Klubben tog in honom inför säsongen 2008 och redan 2009 debuterade han i allsvenskan som 17-åring.

- Det är klart att det är en jättetalang och att vi kunde se potentialen tidigt. Sedan är det olika hur spelare utvecklas, några blir ju bra och Mattias har gått från klarhet till klarhet hela tiden.

Radiosportens expertkommentator Ralf Edström lanserade nyligen Johansson till landslagets nya högerback inom en inte alltför avlägsen framtid. Johnny Peterson håller med:

- Det är en position i landslaget där det är lite tunt, och fortsätter Mattias sin utveckling så kan han konkurrera på allvar ganska snart.

Annons

- Han har både offensiven och defensiven, även om han är med i anfallen så hinner han ändå hem och får fram ett ben i sista stund.

Publicerad 2011-06-10 kl 15:15
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto