Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Norling om målvaktschansningen: "Hade gjort samma sak igen"

Allsvenskan

Malmös målvaktschansning gick åt skogen.
Johan Dahlin skadad – och Dusan Melicharek förbannad.
- Jag hade gjort samma sak igen, säger Rikard Norling till Sydsvenskan.

Det var i den allsvenska matchen mot AIK på söndagen som MFF-tränaren valde att ”gambla” med laguttagningen. Trots att förstevalet mellan stolparna, Johan Dahlin, fortfarande hade ont i sin magmuskulatur valdes han framför andrekeepern Dusan Melicharek.

Resultatet: Dahlin tvingades bryta matchen och nu står det klart att han ska opereras för att få rätsida med en försvagad bukvägg. Dessutom förklarade Melicharek i flera intervjuer sin besvikelse över vad han uppfattade som brist på förtroende från den nye chefen.

Men Norling ångrar sig inte:

– Jag hade gjort samma sak igen. Nu har vi både svaret och priset och det är klart att det blir högt. Och jag hade övervägt det noga, säger han till Sydsvenskan.

Annons

Han förstår Dusan Melichareks reaktion, men säger samtidigt att denne är ”så proffsig som krävs” för att hantera situationen. På en presskonferens i samband med förlusten mot AIK antydde Norling att det kan bli aktuellt att värva en ny målvakt inför stundande Champions League-kval.

– Gjorde jag det? Sanningen är ju att vi inget vet. Johan ska vara frisk ungefär när transferfönstret öppnar. Det jag menade är väl att vi får ta ställning då om han inte skulle vara frisk.

Publicerad 2011-06-14 kl 23:57

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto