Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Djordjic utesluter allsvenskan: "Kommer stanna utomlands"

Allsvenskan

Utköpt och klubblös. Och svensk mästare så sent som för två år sedan. Men en allsvensk comeback för Bojan Djordjic är bara att glömma: "Jag vet att han kommer att stanna utomlands".

- I allsvenskan är det bara AIK som gäller för Bojan, säger hans far Ranko Djordjic till FotbollDirekt.se.

Ikväll blev det klart - Bojan Djordjic bryter med ungerska Videoton. Djordjic är utköpt av klubben, enligt uppgifter till Expressen för två miljoner. Men någon allsvensk comeback blir det inte för Djordjic. Det slår hans pappa, tidigare Röda Stjärnan- och IFK Norrköping-spelaren Ranko Djordjic, fast.

- Nej, jag vet att han kommer att fortsätta utomlands, det finns alternativ där, säger Ranko Djordjic.

När Martin Mutumba i vintras bröt med Videoton och kom tillbaka till AIK väcktes frågan om en återkomst också för Bojan Djordjic. Intresset var då svalt från AIK-håll, men oavsett hur det ser ut nu så ser det uteslutet ut med en allsvensk comeback. Ranko Djordjic:

Annons

- Det är klart att Bojan kommer tillbaka någon gång, Stockholm är hemma för honom. Och i Sverige är det förstås bara AIK som gäller. Men vad jag har förstått så finns det ett antal alternativ utomlands. Jag är inte alls orolig för att han inte ska hitta någon ny klubb.

Det blev knappt någon speltid alls för Djordjic under tiden i Videoton. Källor inifrån klubben gör gällande att såväl Djordjic som Martin Mutumba blev utfrysta efter att Videoton bytte klubbledning. När den nya ledningen ville omförhandla svenskarnas kontrakt och de vägrade ska speltiden för bägge ha minimerats som straff.
Ranko Djordjic är också inne på den linjen. Och han tror inte att den tuffa tiden i Videoton har skadat vare sig Bojans anseende eller självförtroende.

- Nej, vad gäller hans självförtroende... han har gått igenom de där faserna, han har mognat. Jag menar, sådant här händer och Bojan har varit med så länge så att han vet hur det fungerar ute i Europa.

Annons

- Och visst, utan att ha full insyn så har det nog varit mer än bara hans kvaliteter som spelade in. Det var en del saker i Videoton som inte stämde, så mycket kan jag säga. Jag tror att de klubbar som har koll på Bojan vet precis vad han går för, han har skapat sig en grund att stå på efter alla år.

Publicerad 2011-06-17 kl 09:12

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto