Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

AIK slipper Norrköpings skyttekung: "Inte aktuell"

Allsvenskan

Uppryckning och en plockad poäng mot serieledande Helsingborg. Men en kostsam sådan för IFK Norrköping. Skadade Gunnar Heidar Thorvaldsson och Bobbie Friberg Da Cruz missar båda svåra bortamatchen mot AIK.
– De är inte aktuella, säger tränaren Janne Andersson.

Efter en fin inledning i allsvenskan har det gått tyngre för nykomlingen IFK Norrköping. Inte en seger sedan omgång fem mot Djurgården och en rad poängtapp gör att det det är nu bara fyra poäng ner till Mjällby på kvalplats.
Söndagens oavgjorda möte mot HIF får ses som en plockad poäng snarare än två tappade. Vad man dock inte hade räknat med var skador på skyttekungen Gunnar Heidar Thorvaldsson och mittbacken Bobbie Friberg Da Cruz.
Det var under den andra halvleken som bägge spelarna tvingades utgå. Thorvaldsson fick en smäll på benet och Friberg da Cruz en bristning i baksida lår.

Ingen av dem följer med till Stockholm för match på onsdag. AIK slipper därmed "Pekings" bästa målskytt med fyra gjorda mål i protokollet.

Annons

- Jag har inte fått några röntgenbesked ännu, det får jag under morgondagen. Men jag räknar definitivt inte med dem på onsdag, säger Janne Andersson till FotbollDirekt.se.

Lukas Rosman

Publicerad 2011-06-20 kl 16:35
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto