TV: Bangura efter segern: "Många klubbar har varit i kontakt med min agent

Vad vore AIK utan Bangura & Bangura?
Frågan är värd att ställas igen efter 3-0-segern mot Norrköping.
-Många klubbar har varit i kontakt med min agent, sade tvåmålsskytten Teteh Bangura.

Mohamed Bangura gjorde succé redan förra säsongen. I år har Teteh varit hetast och på onsdagen sänkte han Norrköping med två mål inom loppet av fem minuter i första halvlek.

Båda kom på nick efter framspelningar av Kenny Pavey.

-Där hemma (i Sierra Leone) gjorde jag ofta mål med huvudet. Det är lite av min specialitet, sade Teteh Bangura.

Teteh Bangura är nu uppe i sju mål och frågan är hur länge AIK får behålla det 21-åriga fyndet. Enligt klubbens sportchef Jens Andersson fanns det flera scouter från utländska klubbar på Råsunda för att specialstudera Teteh.

-Men ingen klubb har sagt något direkt till mig. Jag vill inte tänka för mycket på det, sade han.

Spelar du i AIK i höst, Teteh?
-Ja, jag tror det.

Till bortamötet med Trelleborg spricker dock AIK:s anfallsduo. Mohamed Bangura, som satte 3-0 efter en grov miss av Norrköpings Anders Wikström, drog på sig sin tredje varning och är avstängd. Teteh Bangura står på två gula kort och blev därför utbytt i början av andra halvlek.

Då var matchen redan avgjord.

Det märkliga med AIK:s explosion - tre mål på åtta minuter - var att Norrköping fram till 1-0 hade varit det bättre laget. Om Astrit Ajdarevic eller Shpetim Hasani utnyttjat någon av sina chanser kunde det ha slutat annorlunda.

I stället tog AIK säsongens bekvämaste seger, även om målvakten Kyriakos Stamatopoulos hade stolparna på sin sida, och klättrade till sjätte plats i tabellen.

-Jag tycker att vi ska vara ett topplag, sade Teteh Bangura.

Norrköping har inte vunnit sedan i slutet av april och måste till att börja med få ordning på försvarsspelet. Annars riskerar sejouren i högsta serien att bli ettårig den här gången också.

-Våra första 28 minuter var bra. Men utan att släppa till så jäkla många chanser så släpper vi in tre mål. Vi har inte råd med det. Det är något vi måste jobba med, både individuellt och organisatoriskt, sade Norrköpings tränare Janne Andersson.

Publicerad 2011-06-22 kl 23:47