Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

"Sälj Banguras som ett paket"

Allsvenskan

Bangura-Bangura - superduon bara växer. Och nu hoppas deras förbundskapten att AIK säljer bägge till samma klubb.
- Det vore det bästa, säger Lars-Olof Mattsson.

Ny Bangura-succé igår mot Norrköping - två mål av Teteh och ett av Mohamed. Och utlandsintresset bara växer för AIK:s anfallsstjärnor. Solnaklubben har tidigare nobbat ett bud i 30-miljonersklassen på Mohamed och nu ryktas Ajax rycka i Teteh.

Sierra Leones svenske förbundskapten Lars-Olof Mattsson är djupt imponerad av de bägge Banguras framfart och menar att framgångarna är resultatet av duons samarbete på planen. Därför hoppas nu Mattsson att AIK kan sälja de bägge som ett anfallspaket.

- Jag förstår om AIK inte kan behålla dem, men då vore det bästa att de går till samma klubb, säger Mattsson till FotbollDirekt.se.

Annons

Mattsson understryker hur pass samtrimmade de bägge anfallarna blivit - förbundskaptenen ser dem mer och mer som en duo av närmast Sedinska mått.  
- Jag ser dem mer och mer som en enhet, de utvecklas hela tiden mot att bli en anfallsduo där helheten är större än summan av delarna. Att ha dem bägge som forwards i ett 4-4-2-system är det optimala, särskilt i ett lag där man bygger mycket på omställningar.  

- Jag vill inte lägga mig i AIK:s arbete förstår om de inte kan behålla dem så som ekomomin ser ut. Men isåfall skulle det bästa för alla vara att de fortsätter tillsammans i en ny klubb.
 
Mohamed och Teteh har spelat tillsammans i Sierra Leone i yngre år. Men L-O Mattsson säger att det ändå funnits mycket att jobba med för att trimma samman anfallsparet, och att det först nu börjar ge resultat.

Annons

- Det var inte särskilt skolat tidigare, samarbetet skedde mer på intuition. Men den biten har utvecklats enormt, AIK gör ett fantastiskt jobb med dem.

- Sedan har deras roller har varit väldigt tydliga, att Mohamed möter och Teteh går i djupet. Men jag jobbar väldigt hårt på att få dem att bli mer dynamiska och skifta roller och det vet jag att man jobbar med i AIK också.

Igår vid AIK:s 3-0-mål mot Norrköping såg vi resultatet - en mötande Teteh som lade fram bollen i djupet till Mohamed. Lars-Olof Mattsson ser egentligen inga övre gränser för bra de bägge Sierra Leone-anfallarna kan bli.

- Framför allt så är det här två fantastiskt fina och ödmjuka killar, och det är det som kommer ta dem riktigt långt.

Publicerad 2011-06-23 kl 18:56
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto