Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Haglund klar för IFK Göteborg

Allsvenskan

Jonas Olsson lovade nyförvärv. Enligt uppgift till TT är det Philip Haglund som kommer presenteras under veckan.

Efter ett och ett halvt år i Holland. Nu återvänder Philip Haglund till Sverige - ny klubb är IFK Göteborg.

IFK Göteborg har det tungt i allsvenskan. Efter 0-1 mot Gefle ligger laget tia i tabellen. Men nu tänds hoppet för de blåvita supportrarna. Klubben har värvat Philip Haglund från holländska Heerenveen. Enligt uppgift till TT kommer övergången att presenteras i den kommande veckan.

IFK Göteborg har länge varit på jakt efter en central mittfältare och nyligen fick klubben nobben av Rasmus Lindgren som valde österrikiska Red Bull Salzburg. I stället blir det alltså 24-årige Philip Haglund som förstärker Blåvitt.

Annons

Med Brommapojkarna i allsvenskan spelade Philip Haglund mestadels som en släpande anfallare. I Holland försökte Heerenveens tränare att omskola honom till en mittback. På den positionen spelade han dock bara i några matcher innan han flyttades upp på mittfältet. Där gjorde han 17 framträdanden.

Haglund jagades även av den norska ligatvåan Molde som tränas av den förre storspelaren Ole Gunnar Solskjaer. Men valet föll på IFK Göteborg, mycket tack vare att klubben har visat intresse ända sedan tiden i Brommapojkarna.

Andréas Sundberg/TT

Publicerad 2011-06-27 kl 00:32

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto