Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

EXTRA: Halmstad sparkar Pep

Allsvenskan

"Kulturskillnader" ligger bakom enligt klubben.
- Det har inte kommit resultat, sade Tomas Zwirgdauskas till TT.

Efter vårens fiaskostart på fotbollsallsvenskan väljer tabelljumbon Halmstad att sparka sin spanske tränare Josep Clotet Ruiz.

-Efter att analyserat den situation vi befinner oss i har styrelsen bestämt att Halmstad BK och Josep Clotet Ruiz går skilda vägar, säger Halmstads ordförande Göran Johansson till klubbens hemsida.

Pep själv säger sig ha förståelse för klubbens agerande.

- Jag har trivts bra i klubben och är ledsen samtidigt som jag har förståelse för det som nu händer. Jag har gjort mitt bästa för klubben och anser att jag är en bättre tränare nu än tidigare. Jag önskar klubben HBK och staden Halmstad all lycka i framtiden, säger ”Pep”.

Annons

Nu tar 32-årige Jens Gustavsson över. Gustavsson kommer närmast från klubbens U21-organisation.

Halmstads lagkapten Tomas Zvirgzdauskas säger till TT att han hoppas att tränarbytet ska ha en positiv inverkan på laget.

-Vi hoppas alla och vill att det ska bli bättre, säger han till TT.

-"Pep" är en bra tränare. Han har stora ambitioner, men det kan inte alltid funka i alla klubbar. Det är fotboll, det är många saker som påverkar hur det går.
Zvirgzdauskas säger att det inte har funnits några meningsskiljaktigheter mellan spelartruppen och Clotet Ruiz.

-Det har funkat mellan oss, men det har inte kommit resultat. Han hade sin filosofi, men oavsett vad han har gjort tidigare så kan man inte veta innan hur det ska gå.

TT/HBK.se/Niklas Michin Aristoy

Publicerad 2011-07-05 kl 15:31

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto