TV: PROFFSKOLLEN: Lustigs sköna målsuccé

Proffskollen

Ett av våra utlandsproffs har fått i gång målskyttet. Andra målet i rad blev det för backen. Här är veckans proffskoll.

NORGE

Alexander Nadj, Lilleström 1/0, 0 hållna nollor
När Lilleström mötte Start blev lagets förstamålvakt Stefan Logi Magnusson utvisad i den 78:e minuten. Det resulterade i att Alexander Nadj fick hoppa in och göra debut i norska ligan. Det röda kortet som Nadjs föregångare fick orsakade även en straff, som gick i mål. Men Lilleström lyckades hålla undan och vinna med 2-1. Fick däremot sitta matchen därefter på bänken (vinst 2-1 mot Viking Stavanger).

Mattias Moström, Molde 11/1
Moström fanns med från start när Molde slog Vålerengen med 2-1. Hade en jättechans att utöka Moldes ledning i den 27:e minuten, men Vålerengens målvakt gjorde en jätteräddning på distansskottet. Blev utbytt i 67:e minuten och fick godkända 5/10 i betyg av VG. Spelade 72 minuter i den förkrossande segern (5-2 mot Ålesund. 5/10 i betyg.

Mattias Andersson, Odd Grenland 7/2
En knäskada håller Andersson utanför matchtruppen. Han spelade varken cupmatchen mot Fredrikstad (förlust 1-2), eller ligamatchen mot Molde (vinst 1-0). Beräknas bli borta i drygt tre månader.

Mikael Dorsin, Rosenborg 13/1
Spelade 81 minuter när Rosenborg krossade Sarpsborg 08 på hemmaplan med 4-0. Gjorde sitt defensiva arbete väl i en match där Rosenborg dominerade, men inte med så mycket i offensiven. Godkända 5/10 i betyg av VG.

Mikael Lustig, Rosenborg 13/2
Spelade hela matchen mot Sarpsborg 08 (4-0). Efter en hörna som Lustig nickar mot mål uppstår kaos i straffområdet men Lustig hinner först på bollen - och gör mål. Andra matchen i rad. Hann även med att bli varnad. Fick fina 6/10 i betyg av VG och Lustigs målkavalkad fortsätter.
Se målet HÄR

Rade Prica, Rosenborg 12/8

Fanns inte med i truppen för Rosenborg när laget slog Sarpsborg 08 (4-0). I förra omgången drabbades Prica av en ljumskada som håller anfallaren borta från spel.

Daniel Örlund, Rosenborg 13/0, 4 hållna nollor
Spelade som vanligt hela matchen för Rosenborg när laget slog Sarpsborg 08 (4-0). Stod för ett par högkvalificerade räddningar när förra AIK-målvakten höll fjärde nollan för säsongen. Fick fina 6/10 i betyg av VG och var en av de bästa på planen.

Johan Andersson, Stabaek 6/0
Andersson fick börja matchen på bänken när Stabaek mötte Brann på bortaplan (förlust 1-2). Byttes in i den 65:e minuten men gjorde inget större intryck. Stabaek lyckades reducera i den 72:a minuten men Brann kunde hålla undan och vinna.

Pontus Farnerud, Stabaek 13/0
Spelade hela matchen för Stabaek mot Brann (1-2). Trots sina 90 minuter på planen lyckades Farnerud inte påverka matchbilden något vidare och fick relativt bleka 4/10 i betyg av VG.

Fredrik Björck, Tromsö 13/2
Fredrik Björck spelade hela matchen för Tromsö när laget slog Fredrikstad på bortaplan med 2-0. Stod för en stabil defensiv insats, men Tromsös backlinje sattes aldrig på några direkta prov. 5/10 i betyg av VG.

Marcus Sahlman, Tromsö 13/0, 6 hållna nollor
Spelade precis som Björck hela matchen för Tromsö mot Fredrikstad (2-0). Ställdes heller inte på några svåra prov och keepern lyckades hålla nollan för sjätte gången den här säsongen. Stabila 5/10 i betyg av VG.

Robin Malmkvist, Tromsö 0/0
Sahlman håller alltjämt Malmkvist på bänken. Han fick se när laget slog Fredrikstad med 2-0.

Björn Andersson, Viking Stavanger 10/0

Fick sitta hela matchen på bänken när Viking Stavanger spelade oavgjort mot Sarpsborg 08 på hemmaplan. Blev inbytt i omgången efter i förlustmatchen mot Lilleström (1-2). Fick hoppa in i den 83:e minuten men kunde inte göra något åt resultatet.

Patrik Ingelsten, Viking Stavanger 0/0
Skadeproblem håller Ingelsten alltjämt utanför matchtruppen.

Fredrik Stoor, Vålerengen 8/0
Knäskadan håller Stoor fortsatt borta från spel, beräknas bli borta i drygt två månader.

Daniel Arnefjord, Ålesund 13/0
Spelade hela matchen för Ålesund när man blev krossade av Molde på bortaplan med 5-2. Moldes Pape Paté Diouf gjorde hela fyra av Moldes fem mål. Arnefjord fick 4/10 i betyg av VG som vittnar om en relativt svag insats.

Jonas Sandqvist, Ålesund 0/0, 0 hållna nollor.

Sandqvist fick återigen agera reservmålvakt när Ålesund blev krossade av Molde med 5-2.

FINLAND

Markus Olofsson, IFK Mariehamn 10/0
Fick återigen förtroendet från start för sitt IFK Mariehamn när man kryssade på bortaplan mot RoPS. Blev utbytt i den 63:e minuten. Laget ledde fram tills den 90:e minuten, då kunde hemmalaget olyckligtvis kvittera.

ISLAND

Adam Larsson, Keflavik 8/0
Spelade även i denna omgång hela matchen för Keflavik i den isländska högstaligan. Det gjorde däremot ingen större skillnad för Keflavik som ändå förlorade med 0-2 på hemmaplan mot tabelltvåan Valur.

USA

Erik Friberg, Seattle 16/1
Friberg verkar ha ingjutit förtroende hos Seattle Sounders tränarstab. I matchen mot New England Revolution spelade Friberg stabilt i 90 minuter och fick även se laget vinna med 2-1. I omgången veckan efter spelade Seattle 0-0 mot David Beckhams Los Angeles Galaxy. Spelade hela matchen och blev i den 56:e minuten varnad efter en vårdslös tackling.

ALGERIET

Nadir Benchenaa, Tlemcen, 0/0
Inte med i matchtrupen mot Belouizdad när Tlemcen vann med 4-0. Heller inte med när laget vann på bortaplan mot Bordj Bou Arreridj med 1-0.

Publicerad 2011-07-06 kl 17:33