Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

TV:Elfsborg rann iväg till 3-0 mot Örebro

Allsvenskan

Det blev en repris mellan Elfsborg och Örebro.
Än en gång vann boråsarna med 3-0.
Gästerna har nu fem raka matcher utan seger.

För en vecka sedan gick Elfsborg av planen som segrare med 3-0 på resultattavlan. I returen på Borås Arena blev siffrorna de samma.

Det betyder framför allt två saker; Elfsborg fortsätter att sätta press på toppkonkurrenten Helsingborg och att Örebro helt har tappat formen. Inte en seger på de fem senaste matcherna och bara en futtig inspelad poäng.

-Klart det sätter sig på självförtroendet, sade Örebros mittfältsstjärna Nordin Gerzic.

Avgjorde sent
Bakom siffrorna gömmer sig dock en jämn tillställning. Precis som i första mötet avgjorde Elfsborg med två sena fullträffar.

-Jag tycker inte att 3-0 speglar matchen, vi är klart bättre än dem i andra halvlek. Det här var ändå ett fall framåt jämfört med förra mötet, sade Gerzic.

Annons

Närkelaget slutade i fjol trea och hade i år medaljambitioner på nytt. En del pratade till och med om guld inför säsongen. Men Örebro har dalat rejält i tabellen och är hela tolv poäng efter ledarduon Helsingborg och Elfsborg.

-Vi har elva nya spelare och vi är inte riktigt samspelta vilket märks i offensiven. Men vi får jobba ännu hårdare och försöka spela lite snabbare som vi gjorde så bra förra året, sade Gerzic.

Tuff period
Betydligt positivare tongångar var det i Elfsborg. Boråsarna tog säsongens sjunde seger på åtta försök på hemmaplan. Och återigen slog de till med sena mål.

-Det var ett styrkebesked. Sista kvarten är vi oerhört starka och jag tycker att vi springer sönder dem. 6-0 på två matcher är riktigt starkt, sade mittfältstalangen Oscar Hiljemark.

Att de gulsvarta är inne i en tuff period med spel även i Europa league stör inte, enligt 2-0-skytten Hiljemark.

Annons

-Nej, vi har en såpass bred trupp så det ska inte vara något negativt för oss, sade han.

Ledningsmålet kom till tack vare Stefan Ishizakis snabba fötter. Han snirklade sig fram på högerkanten och vallade, via Patrik Haginges fot, in bollen i mål. På övertid passade dessutom Anders Svensson på att göra säsongens första mål.

-Det är klart att vi siktar på att vara med högst upp när det närmar sig slutomgångarna. Vi har som mål att vinna alla matcher, sade Hiljemark.

TT

Publicerad 2011-07-11 kl 00:37

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto