TV: Osannolik show av Teteh Bangura - slog till med fyra mål

Teteh Bangura såg till att Jens Gustafsson fick en tung start som Halmstad-tränare.
AIK:s anfallare gjorde alla mål när HBK besegrades med 4-0.

-Det är en enastående prestation att göra fyra mål, säger AIK:s tränare Andreas Alm.

Snacka om fyrverkeri av Teteh Bangura. Anfallaren gjorde samtliga mål när AIK besegrade Halmstad med 4-0 - två av fullträffarna spelades fram av lekkamraten Mohamed Bangura. Nu har tretton av AIK:s 14 senaste mål kommit från Bangura-duon.

-Vi klarade inte av att behandla deras två Bangura, säger Halmstads nye tränare Jens Gustafsson, som inte lyckades vända lagets negativa trend. Anledningen var AIK:s anfallsduo. Allt handlade nämligen om Teteh och Mohamed Bangura.

En Bangura ut på bår
Häng med här:

Efter tretton minuter ryckte Mohamed sig loss på högerkanten och slog ett fint inlägg till Teteh som snyggt nickade in 1-0.

Två minuter senare fick Mohamed utrymme inne i gästernas straffområde och spelade bollen till Teteh som med ett tillslag ökade på ledningen till 2-0. I samband med fullträffen skadade sig Mohamed och tvingades byta.

-Det är fotleden. Han är och undersöker den nu. Jag vet inte hur illa det är, men jag hoppas på att få ett snabbt svar, säger AIK:s sportchef Jens Andersson, som var oroad över sin guldklimp.

Men Teteh visade att han klarar av att göra mål utan sin framspelare. Efter 44 minuter fick AIK straff efter att vänsterbacken Nils-Eric Johansson blivit nerdragen. Fram gick Teteh och fullbordade sitt hattrick.

Fyran snyggast
Den andra halvleken blev inte lika händelserik, men publiken på Råsunda fick se matchens snyggaste mål. 57 minuter hade gått när Teteh Bangura fick bollen, 20 meter från HBK:s mål. Han klippte till bollen som gick stenhårt upp i Karl-Johan Johnssons högra kryss.

-Det är klart att man njuter över hans mål. Det är en enastående prestation att göra fyra mål i en match, säger Andreas Alm.

Är det den bästa prestationen du har sett i en allsvensk match?
-Kim Bergstrand gjorde fem mål i en match, det är ett mer.
15 minuter efter 4-0-målet tog AIK-tränaren ut Teteh. Och utan någon från Bangura-duon på plan blev det inga fler fullträffar.

Tack vare segern är AIK ny tabelltrea, sex poäng efter serieledande Helsingborg. Och Teteh Bangura är nu i delad skytteligaledning med Häckens Mathias Ranegie på 14 mål.

AIK: Ivan Turina, Martin Lorentzon, Niklas Backman, Alexander Milosevic, Nils-Eric Johansson, Kenny Pavey, Robert Åhman-Persson, Helgi Danielsson, Martin Mutumba, Mohamed Bangura, Teteh Bangura

Halmstad: Karl-Johan Johnsson, Emil Salomonsson, Tomas Zvirgzdauskas, Ryan Miller, Christian Järdler, Michael Görlitz, Jonas Saevarsson, Mikael Rosén, Kujtim Bala, Joe Sise, Marcus Olsson

Publicerad 2011-07-11 kl 22:48