Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: VM-BRONS TILL SVERIGE

Landslag

Det såg mörkt ut för Sverige. Då slog inhopparen Marie Hammarström till med ett drömmål, och avgjorde bronsmatchen.
- Vi är så jävla värda det här, säger Hammarström till TV4 efter matchen.

Sverige fick en fin start på bronsmatchen mot Frankrike. Lotta Schelin sprang ifrån sina Lyon-kamrater i den franska backlinjen och petade in 1-0 förbi Berangère Sapowicz i det franska målet, efter en snygg långboll av Sara Larsson.

Sapowicz landade dessutom illa och tvingades byta. Detsamma gällde den franska spelmotorn Louisa Necib, ett av turneringens utropstecken, som även hon skadade sig. Så långt gick allt Sveriges väg.

Necibs ersättare Elodie Thomis hotade dock Sveriges backlinje gång på gång med sin snabbhet, och i andra halvlek fick hon till slut utdelning. Annica Svensson hamnade ur position, och Thomis kunde vackert placera in kvitteringsmålet, otagbart för Hedvig Lindahl i det svenska målet.

Annons

Josefine Öqvist fick strax chansen att ge Sverige ledningen igen. Frispelad framför det franska målet lyckades hon dock bara träffa stolpens insida - och fransyskorna rensade undan.

Några minuter efter missen gjorde Öqvist en till blunder - nu var det en eftersläng som resulterade i ett rött kort.

Inhopparen Marie Hammarström skulle dock se till att det blev svenskt brons, trots bara tio spelare på planen.

Efter en vänsterhörna hamnade bollen hos Hammarström, som först lättade den med vänstern över en fransk back. Med nästa touch tog Glanshammar-födda Hammarström med sig bollen till vänster, och pangadeupp bollen i krysset på halvvolley.

- Det är helt sjukt. Jag hade en känsla innan att får jag läget så skjuter jag. Jag fattade inte vad som hände. Jag såg bollen gå in, sen bara försvann allt, säger Hammarström till TV4 efter matchen.

Annons

- Vi är så jävla värda det här.

Publicerad 2011-07-16 kl 23:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto