TV: Rätt fot gav Marie medaljträff

Landslag

Marie Hammarström blev hjälten som sköt VM-bronset till Sverige, med ett av turneringens snyggaste mål.
-Jag hade inte träffat bollen om jag tagit högern, säger den vänsterfotade segerskytten om 2-1 mot Frankrike.

Under hela VM har svenska spelare, och lagledningen, framhållit att truppens bredd som en styrka. Om en etablerad spelare saknats, av någon anledning, har en mindre känd ersättare kommit in och presterat ett fullgott jobb.

Marie Hammarström gjorde inte bara det. Hon avgjorde en medaljmatch.

Bronset såg ut att gå svenskorna ur händerna före Örebro-mittfältarens mål.

Tre motgångar I 56:e minuten kvitterade inhopparen Elodie Thomis för Frankrike.

I 68:e minuten blev Josefine Öqvist utvisad.

I 73:e minuten fick dagens lagkapten, Nilla Fischer, lämna planen med en skada efter en närkamp.

-Frankrike var skickliga, vi hade inte grepp om matchen. Men vi jobbade oss in i matchen, samlade oss, "nu jävlar", och gjorde ett fantastiskt jobb. Sen, när vi gjort 2-1, tänkte vi att det här släpper vi inte.

Sverige visade en enorm lagmoral och strålande kampanda efter motgångarna under andra halvlek.

Att släppa in Marie Hammarström i 62:a minuten var också ett lyckodrag av förbundskapten Thomas Dennerby. Men inte bara tur förstås. På förmiddagen efter kvartsfinalen stod Dennerby i en park utanför spelarhotellet i Augsburg och berömde Hammarströms fantastiska träff med vänsterfoten. Han visste. Nu vet hela svenska folket.

Ett nytt liv väntar

Bollen gick ut till Marie Hammarström efter en hörna. Hon lyfte den över en fransk spelare, och lade sedan över den till vänsterfoten, med sämre vinkel.

-Jag hade en bra känsla, och tänkte att om jag får bollen så skjuter jag. Men jag har så grymt dålig höger, då därför lägger jag lägger över den till vänstern, säger Hammarström, som i segerjublet fick en spådom av Öqvist:

-Hon sa att "ditt liv kommer att förändras"...