Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

INFÖR GEFLE-AIK: Toppmöte – då väntas storpublik i Gävle

Allsvenskan

Två lag med häng på toppen. Då väntas publikfest och över 7000 åskådare på Strömvallen.
– Det är alltid en speciell inramning när Stockholmslagen kommer, säger Per Olsson.

GEFLE

Preliminär startelva: Mattias Hugosson - Daniel Bernhardsson, Daniel Theorin, Marcus Hansson, Jonathan Hellström - Jonas Lantto, Abdulai Zakaria, Yussif Chibsah, Erik Larsson - Mikael Dahlberg, Jakob Orlov.

Skador/avstängningar: James Frempong, Pär Asp, Daniel Leino, Hjalmar Öhagen, Dragan Kapcevic, Jens Portin (s), Olof Mård (a).

Han är formstarkast: Mikael Dahlberg. Har gått från att vara målsumpare till en av de hetaste anfallarna i allsvenskan just nu. Tre mål på de två senaste matcherna – och två stycken mot AIK på Råsunda senast.

Gefle-citat:

– Det är alltid en speciell inramning när Stockholmslagen kommer på besök och vi hoppas att det blir så även den här gången, säger Per Olsson till Gefle Dagblad.

Annons

– Matcherna mot AIK på Strömvallen de senaste åren har varit väldigt täta och det har blivit lite mål.

AIK

Preliminär startelva: Ivan Turina – Martin Lorentzon, Alexander Milosevic, Niklas Backman, Nils-Eric Johansson – Kenny Pavey, Helgi Danielsson, Robert Åhman-Persson, Daniel Tjernström, Martin Mutumba – Teteh Bangura

Skador/avstängningar: Viktor Lundberg, Kevin Walker, Mohamed Bangura (s)

Han är formstarkast: Teteh Bangura. Ja, vem annars? Anfallstjärnan stod för hela fyra mål mot Halmstad senast och har prickat in 14 totalt. Ett inte allt för riskfyllt tips är att han får nätkänning även i dag.

AIK-citat:

– De två senaste åren har vi förlorat där uppe och efteråt känt att vi inte haft någon energi. Gefle är ett lag som är bra på att ifrån motståndarna glädjen, säger tränare Andreas Alm till Klubb-TV.

Annons

– Vi kommer till matchen med fyra raka segrar och det är en härlig känsla i laget, vilket behövs för att lyckas störa Gefle på Strömvallen, säger han till Gefle Dagblad.

Publicerad 2011-07-17 kl 11:32
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto