TV: Imponerande AIK körde över Gefle

Om intresset för Teteh Bangura var stort innan matchen mot Gefle är det nog ännu större nu. Med ett vackert mål på halvvolley utanför straffområdet satte han spiken i kistan i 3-0-segern.
- Det var ett fantastiskt mål, sade Bangura.

Det hade i Gävle annonserats som "det stora fotbollskalaset", och nog blev det ett kalas alltid - för bortalaget AIK. 7 098 kom till Strömvallen för matchen mot AIK, vilket är en av de bästa publiksiffrorna laget haft sedan de gick upp i allsvenskan, men de flesta skulle gå därifrån besvikna.

Gefle saknade flera spelare och hade endast fyra spelare på bänken. Mittbacken Olof Mård var avstängd, ytterbacken Jens Portin skadad och sedan gick även Eric Larsson sönder på matchdagen. Därför fanns bara Gefles reservmålvakt Emil Hedvall och tre U21-spelare på bänken.

Gefle började annars matchen bra och var nära en ledning den första halvleken.

- Vi gjorde en väldigt bra första halvlek och våra forwards var grymt bra. Det kändes som att vår taktik med kantspel skulle löna sig, men i stället var det AIK:s långskottstaktik som lyckades, sade Gefle-tränaren Per Olsson.

Ja, i den andra halvleken sänkte nämligen AIK Gefle med tre fina avslut utanför straffområdet. Det första målet i matchen kom i det 57:e minuter på en frispark där Teteh Bangura såg ut att falla lätt.

- Jag vet inte, jag är inte domaren och det är han som dömer, sade Bangura.

Frisparken petades till Robert Åhman Persson som drog till, ribba in och 1-0. Det följdes sedan av ett mål från Martin Mutumba i den 68:e minuter där hans skott styrdes in otagbart bakom Mattias Hugosson. Bara tre minuter senare var det dags igen. Teteh Bangura drog till på halvvolley vid straffområdeslinjen och matchen var avgjord.

- Jag tänkte direkt när bollen studsade upp att jag skulle skjuta och det var ett fantastiskt mål, sade målskytten Bangura.

Han går nu också upp i ensam skytteligaledning med sina 15 mål, något som gjort klubbar runt om i Europa intresserade.

- Jag vet inte om jag kommer att spela hela säsongen i AIK, vi får se. Men det är alla unga fotbollsspelares dröm att få spela i en av de stora ligorna.

Efter Gefles svit på 700 minuter utan insläppt mål har nu laget släppt in åtta stycken på tre matcher, vilket också resulterat i två raka förluster.
AIK har gjort 15 mål på fem matcher, och bara släppt in två.