AIK:s matchhjälte: ''Jag kanske är en ljus Bangura''

Sex raka segrar för AIK. Tack vare en ovan målskytt.
- Jag kanske är den ljuse Bangura, säger Robert Åhman-Persson.

Målskytt senast mot Gefle och idag var det dags för Robert Åhman Persson igen. Redan i matchens tredje minut tog han vara på en rörig situation i Kalmars straffområde efter en frispark, och dunkade upp bollen i nättaket.
Otagbart för Etrit Berisha i Kalmars mål.

Målet var Perssons blott tredje för säsongen men med två mål på två matcher har självförtroendet fått sig en rejäl skjuts framåt för mittfältaren.

- Jag kanske är en tredje Bangura. "Den ljuse Bangura", säger Åhman Persson till Canal plus och skrattar.

Efter det tidiga ledningsmålet var det inte något av lagen som verkligen tog tag i matchen och spelet var avvaktande.

Men så efter en knapp halvtimmes spel öppnade sig matchen plötsligt. Chanserna radades upp och på en frispark i den 34:e minuten kunde Mohamed Bangura utöka lagets ledning till 2-0.
En välplacerad boll i det bortre hörnet som en inte lika välplacerad Etrit Berisha inte kunde nå.

- Jag brukar inte slå frisparkarna men jag bad om att få göra det den här gången för att visa att jag kan det också, sade Mohamed Bangura.

I den andra halvleken sjönk intensiteten märkbart och Kalmar lyckades inte oroa AIKs backlinje.

Men så med cirka tio minuter kvar av matchen drog Daniel Sobralense till med ett skott från 25 meter som gick in bakom Ivan Turina, precis vid hans vänstra stolpe.

Målet kom som en blixt från klar himmel och satte verkligen fart på Kalmars spel. En intensiv press inleddes och man radade upp fler chanser sista tio minuterna än under hela matchen dittills.

Det hjälpte dock inte. AIK kom undan med blotta förskräckelsen och tog sin sjätte raka trepoängare.

- Spelet hackar en del för oss men vi lyckas vinna ändå och jag är jättenöjd med det, säger AIK:s tränare Andreas Alm.