Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Chanko öppnar för Hammarby: "Fansen är det bästa som hänt mig"

Allsvenskan

Syrianska vill plocka hem Lolo Chanko. Men klubben får konkurrens – av Hammarby.
- Fansen är det största som hänt mig, säger han till fotbollskanalen.se.

Innermittfältaren har ett förflutet i båda klubbarna, och har även representerat Malmö FF och Djurgården i allsvenskan. För tillfället inleder han sista säsongen på sitt kontrakt med Ålborg, där 2010 var ett rejält bottennapp. Både för lagets och 31-åringens egen del.

Rejält indragen i bottenstriden drabbades Chanko av såväl en höftskada som vristproblem. Två operationer hotade – men han valde att spela vidare, trots att det hämmade honom ordentligt.

- I kanske tio matcher gick jag väl på 60-70 procent och det var klubben medveten om. Vi hade inget annat val med tanke på tabellsituationen. Men det gjorde att mitt självförtroende hamnade under jorden. Enda sättet för mig att hinna med i defensiven, när någon fintade till höger eller vänster, det var att satsa mot motståndarnas kropp. Och man kan ju inte dra på sig tre, fyra gula kort per match. Det håller inte, säger Chanko.

Annons

Sedan två veckor går han dock för fullt träningsmässigt. Skadorna är utläkta – och Chanko berättar att han inte haft lika mycket energi eller varit i samma form på flera år.

- Jag kan göra saker med bollen i hög fart och känner igen mig själv som spelare. det ser mycket bra ut.

Efter årets upplaga av danska ligan räknar han med att göra ett kanske sista steg i karriären. Möjligen ut i Europa eller till något arabland, men att återvända hem till Sverige lockar också.

I det sistnämnda scenariot har det mesta pekat på att Chanko i så fall väljer Syrianska – men för fotbollskanalen förklarar han att även Hammarby känns högaktuellt.

- Det står mellan dem för mig om man vänder hemåt. Helt klart. Jag skulle absolut fundera om Hammarby kom med ett erbjudande.

Särskilt ifall Syrianska, som ligger på kvalplats, åker ur allsvenskan medan Hammarby går upp talar mycket för en ny sejour hos de grönvita. Just nu ligger Bajen sexa i superettan.

Annons

- Man är alltid sugen på att spela framför de fansen, det är det bästa som hänt mig under min karriär. Tar sig Hammarby till allsvenskan - och med sin nya arena dessutom - då är det klart att man funderar, säger Chanko.

- Däremot skulle det inte gå om de ligger i samma serie som varandra. Att möta Syrianska på planen hade varit omöjligt för mig.

En ytterligare anledning pekar på att Södertälje kanske trots allt inte blir nästa adress.

- Ska jag vara ärlig behöver Syrianska inga centrala spelare. Visst har de haft lite problem med skador, men de har ju ändå Abgar Barsom som varit oerhört viktig, och Johan Arneng som håller på en hög nivå. Det känns inte som att det är panik att ta in mig, säger Chanko.

Publicerad 2011-07-31 kl 16:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto