Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Blåvitt visade klassen mot AIK: "Bara ett rykte att vi är ojämna"

Allsvenskan

Insatsen mot AIK (3-1) imponerade. IFK Göteborgs tränare Jonas Olsson håller dock inte med om att man har varit ojämna den här säsongen.
- Vi har fått ett rykte om att vi är upp och ner, säger han.

IFK Göteborg tog tre sköna poäng under torsdagskvällen då man besegrade AIK med 3-1 inför ett kokande Gamla Ullevi. Segern var Blåvitts nionde för säsongen, vilket kan läggas till åtta förluster och ett par riktiga bottennapp.

Tränaren Jonas Olsson håller dock inte med om att laget har agerat särskilt ojämnt så här långt under säsongen.

- Det är framförallt de fyra första förlusterna som gör att det har blivit en vald sanning. Vi har fått ett rykte om oss att vi är upp och ner, säger Olsson till FotbollDirekt.se.

- De 17 matcherna som följde hade vi elva vinster, tre oavgjorda och tre förluster. Det blir förstorat. Men visst har vi plumpmatcher, Djurgården hemma och Trelleborg borta.

Annons

Glädjeämnen för Olsson var annars - förutom att Tobias Hysén fortsätter att vara i storform - att Sebastian Eriksson gjorde en stark insats i den offensiva rollen på mittfältet och att nye Philip Haglund imponerade i sin debut.

Eriksson har mest använts i den offensiva mittfältsrollen i Blåvitts 4-2-3-1-system den här säsongen, en plats som Olsson ser som hans främsta.

- Han är jättebra där, det är en offensiv spelare som kommer till mycket avslut. Han är fantastiskt duktig på att hitta ytorna, säger IFK-tränaren.


Om Philip Haglund:

- Med tanke på förutsättningarna så gör han det jättebra, vi får ut precis det vi vill ha av honom. Han har en enkelhet i spelet, han portionerar ut bollar och är med i straffområdet, säger Olsson.

- Han har vissa egenskaper. Energi, kraft och glöd. Lägg ihop det med de andra som är fantastiska bra fotbollsspelare, som är duktiga på att dribbla och finta - det är inte hans starka sida - så där blir det en bra mix.

Annons

Simon Soltan-Zadeh

Publicerad 2011-08-04 kl 22:59

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto