Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Alm sätter press på AIK

Allsvenskan

AIK sålde sin kanske bästa spelare Teteh Bangura. Nu kräver tränaren Andreas Alm att pengarna används på rätt sätt.
– Den här försäljningen måste göra skillnad i AIK Fotbolls bolagshistoria, säger han.

Han har förståelse för vad supportrarna känner just nu.
– AIK har både väntat och längtat efter en stor målskytt en längre tid. Många säsonger har bäste målskytt gjort runt tiotalet mål, men få har som Teteh lyckats slåss om den allsvenska skytteligatiteln, säger Alm till klubbens hemsida.
– Därför - när vi har sålt det många AIK:are har drömt om länge - måste den här försäljningen göra skillnad i AIK Fotbolls bolagshistoria och därmed även i klubbens historia.

Alm hoppas nu att Bangurapengarna ska rädda AIK:s dåliga ekonomi.
– Under 2000-talet har pengar från emissioner, Europaspel och andra stora försäljningar lyft klubben en kortare tid innan vi åter har befunnit oss i ekonomisk brygga. Jag vill att vi om två, fem och femton år kan se tillbaka på försäljningen av AIK:s allsvenska skyttekung som starten på det som blev både ekonomisk och sportslig framgång.

Annons
– Just nu är försäljningen av Teteh klubbens genom tiderna största – nu återstår att se till att den även blir den bästa. Att det är den som verkligen gör skillnad.

Martin Petersson

Publicerad 2011-08-14 kl 12:56
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto