Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Alm hyllar nye AIK-hjälten: "Bär på en stor potential"

Allsvenskan

AIK besegrade IFK Norrköping på Nya Parken med matchens enda mål efter att Teteh Banguras ersättare, Kwame Karikari, nickat in avgörandet i den 38:e minuten.
- Vi är väldigt glada att kunna komma härifrån med tre poäng, säger Andreas Alm efter matchen.

Det blev en regnig och ganska händelsefattig tillställning på Nya Parken i Norrköping under måndagskvällen. Matchen bjöd inte på allt för många heta målchanser, men det var ändå gästande AIK som till slut fick åka hem till Solna med tre poäng i bagaget. 19-årige Kwame Karikari - Teteh Banguras ersättare - nickade in matchens enda mål sju minuter före halvtidsvilan.

- Vi är väldigt glada att kunna komma härifrån med tre poäng i dag. Norrköping har vuxit som lag på slutet och brukar skapa fler kvalificerade målchanser än vad de gjorde i dag. Jag tycker det är starkt av oss att hålla nollan och är väldigt nöjd med segern, säger AIK-tränaren Andreas Alm under presskonferensen.

Annons

Den första halvleken var spelmässigt jämn, även om AIK hade det mesta av bollinnehavet. Ett ledningsmål låg lite i luften och kom alltså till slut genom Karikari.
I den andra halvleken var det kanske många som förväntade sig att hemmalaget skulle komma ut och försöka pressa på för att först och främst åstadkomma en kvittering. Men det var inte mycket som ville sig för Norrköpings del denna afton.

- Det första målet visade sig bli väldigt viktigt. Jag vet inte vad det beror på, men vi har varken kraft eller kvalité nog för att kunna vända matchen i dag, säger Norrköpings tränare Janne Andersson.

AIK:s nya anfallstalang Karikari hyllades efteråt av tränaren Andreas Alm.
- Kwame bär på en stor potential och är dessutom tre år yngre än båda Banguras. Förutom målet står han för en hel del bra saker i dag. Samtidigt skulle jag vilja lyfta fram Mohamed (Bangura) som är väldigt duktig på att få en anfallskollega att stå för en bra insats, berömmer Alm.

Annons

Ett annat hett samtalsämne efter matchen var angående IFK-försvararen, Bobbie Friberg Da Cruz, kortvariga comeback. 29-åringen hann nämligen bara vara på planen i 15 minuter efter inhoppet i den 72:a minuten, innan han hade hunnit dra på sig två gula kort och därmed bli utvisad.

- Nu blir det jobbigt för oss. Redan vid ett gult kort var Bobbie avstängd nästa match eftersom att han hade två sedan tidigare och Anders (Wikström) klev av skadad. Det var längesen vi hade en försvarslinje som spelade många matcher i rad och det kommer vi inte ha på fredag mot Kalmar heller, avslutade Janne Andersson.

Robin Söderlund

Publicerad 2011-08-15 kl 23:14
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto