Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Streama Uefa Champions League på TV4 Play

Fenerbahce kastas ut från Champions League - Trabzonspor får platsen

Champions League

Turkiska mästarna i Fenerbahce får inte spela Champions League. Ligatvåan Trabzonspor får Feners plats.

Anledningen till att Fenerbahce stoppas från Europaspel är den stora skandal med uppgjorda matcher som för tillfället rullas upp i Turkiet. Det turkiska fotbollsförbundet fattade beslutet efter ett extrainsatt möte på onsdagen, ett dygn innan lottningen till Champions Leagues gruppspel som äger rum i Monaco på torsdagen.

Trabzonspor blev tvåa i den turkiska ligan, men är liksom Fenerbahce insyltat i spelskandalen. Ändå får laget Champions League-platsen, meddelar Uefa.

Det spekulerades länge i vilket lag som skulle få extraplatsen, brttiska medier framhöll bland annat Arsenal och Liverpool. Många uppgifter gjorde gällande att FC Köpenhamn skulle få platsen om laget åkte ut mot Viktoria Plzen på onsdagskvällen - men det blir alltså Trabzonspor som får spela Champions League trots att laget slogs ut tidigare under kvalspelet.

Annons

Det hela innebär även att Athletic Bilbao är kvalificerat för Europa League. Athletic och Trabzonspor skulle mötas i en avgörande kvalmatch på torsdagen - den matchen ställs nu in och Athletic är klart för Europa Leagues gruppspel.

Publicerad 2011-08-24 kl 21:21
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto