Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Näst största affären genom tiderna – men AIK ersätter inte Bangura

Allsvenskan

Så var det klart – AIK säljer Mohamed Bangura till skotska Celtic. För Solna-laget är det ekonomiskt en mycket bra affär.

När Mohamed Bangura anslöt från IFK Värnamo där han varit på lån från sin sierraleonska klubb Kallon FC så kostade han relativt sett väldigt lite – och när han nu lämnar så innebär det en stor ekonomisk vinst för AIK. Och man valde alltså att sälja, trots att man nyligen sålt Teteh Bangura till Bursaspor för klubbrekordet 27 miljoner – en summa som kan stiga till 32 miljoner. Affären med Celtic är klubbens näst största genom tiderna efter försäljningen av Teteh Bangura till Bursaspor.

På tisdagens presskonferens meddelade man dessutom att man inte har för avsikt att förstärka lagets anfallsbesättning

Annons
- Vi väljer med den ekonomi och de sparkrav vi har internt, att planera långsiktigt och inte försöka ersätta allsvenskans bäste spelare på kort sikt med en högriskchansning, vilket skulle bli fallet med de pengar vi har att tillgå. Istället ger vi de forwards som just nu finns i truppen möjlighet att konkurrera, prestera och utvecklas, sade AIK:s sportchef Jens Andersson i ett uttalande.
Publicerad 2011-08-30 kl 15:55
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto