Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

HIF rasar mot flyttad omgång: "Förbundet vet inte vad det sysslar med"

Allsvenskan

Helsingborg rasar mot att allsvenskans slutomgång kan flyttas.
En skandal, enligt klubbdirektör Paul Myllenberg.
- Fullständigt vansinnigt, säger han till HD.se.

Av allt att döma flyttas matchrunda nummer 30 från 23 oktober till den sista i samma månad. Orsaken är domen efter matchen mellan Malmö FF och Djurgården, där någon kastade in knallskott till dess att spelet bröts.

Nu väntar omspel, och för att MFF ska kunna klämma in ett sådant i sitt redan späckade schema pekar det mesta på att ett nytt speldatum är enda möjliga lösningen.

Men många är irriterade över den möjligheten.

– Det är fullständigt vansinnigt att vad en person gör på en läktare i Malmö i slutet av juli ska få konsekvenser för alla andra klubbar i november, säger HIF:s klubbdirektör Paul Myllenberg till Helsingborgs Dagblad.

Annons

Särskilt upprörd är han över att Malmö FF tidigare i somras fick rucka på en allsvensk match för att kunna träningsfajtas med Milan hemma på Swedbank Stadion.

– Det är helt horribelt att förbundet kan tillåta att det Malmö har spelat tre matcher mindre än flertalet av lagen i allsvenskan. Allsvenskans varumärke försämras och man skrattar åt det hela, säger Myllenberg.

– Det är upprörande hur förbundet har skött allsvenskan. Man verkar inte veta vad man sysslar med. Nu borde huvuden rulla bland de som har hand om allsvenskan, fortsätter han.

Myllenberg pekar även på det merarbete som han och många andra i de olika föreningarna nu tvingas genomgå. HIF möter AIK i sin sista match och enbart jobbet med att återkalla de tusentals biljetter som redan sålts kommer att ta mycket tid i anspråk, enligt Myllenberg.

Annons
Publicerad 2011-09-07 kl 16:42

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto