Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

TV: AIK vände och vann i Örebro

Allsvenskan

AIK såg ut som ett slaget lag på Berhn Arena i Örebro, men vände 0-1 till 2-1.
- En viktig seger och vi visade att vi kan spela utan "the Banguras", sade AIK-målvakten Ivan Turina.

Första matchen utan de proffsflyktade Banguras som varit tongivande under hela allsvenskan var det lite upp till bevis för AIK, i bortamatchen mot hemmastarka Örebro. Utan att imponera spelmässigt vann AIK.

- Vår coach hade verkligen förberett oss mycket bra inför den här matchen. Jag har spelat många säsonger och har nog inte spelat bakom ett så här bra försvar. Vi jobbar verkligen för varandra och det känns som vi är en enda stor familj, sade målvakten Ivan Turina som räddade sitt lag i slutet.

Turina betonade också att det var viktigt att vinna utan någon Bangura i truppen.

- Jag är glad för deras skull. Teteh var bäste målskytten i allsvenskan och jag tyckte personligen att Mohamed var den bäste spelaren i hela ligan. Men jag är glad för deras skull, de har hamnat i bra klubbar och vi kan bara önska dem lycka till.

Annons

AIK hamnade i brygga när Örebros lån från polska Lodz, finländaren Riku Riski, pangade in 1-0, bakom Turina. Riski, som var en plusvariant i Örebro, drog till direkt på ett högerinlägg och ställde Turina totalt chanslös.

Men AIK vände, utan att för den skull skapa speciellt många målchanser. Viktor Lundberg satte 1-1 och Admir Catovic gjorde 2-1 för AIK som också lyckades hålla undan - tack vare Turina.

Hans räddning på Patrik Haginges nick i slutet var riktigt bra.

- Ibland har man lite tur också, sade Turina som till slut kunde hålla med om att det var en riktigt bra räddning.

AIK är nu bara en poäng efter Elfsborg i tabellen och har åtta poäng upp till Helsingborg med sex omgångar kvar. Fast varken Turina eller AIK-tränaren Andreas Alm var speciellt sugna på att prata tabell.

- Jag tycker att vi väntar med det några omgångar, sade Alm som var riktigt nöjd med hur hans lag genomfört matchen.

Annons

Örebros tränare Sixten Boström var inte lika nöjd.

- I stort sett en bra match men det studsar emot oss. Den här matchen visar varför AIK är trea och vi är längre ner i tabellen.

Sune Karlsson/TT

Publicerad 2011-09-12 kl 22:24

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto