Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Dif-scouten nekar till att vara agent: "Får inte sitta på dubbla stolar"

Allsvenskan

Khaled El-Ahmad är Matt Pyzdrowskis agent, menar Ängelholm.
Inte sant, säger El-Ahmad.
- Jag har meddelat klubben om det, säger han till fotbollskanalen.se.

Ängelholms målvakt Matt Pyzdrowski jagas av Djurgården. Stockholmsklubbens nye chefsscout och förhandlare Khaled El-Ahmad är även agent till den amerikanenska målvakten, uppger Ängelholms tränare Joakim Persson och mediekontakt Per Johansson.

El-Ahmad själv förnekar dock att han är agent för amerikanen. Sedan han tog jobbet i Dif har han inte varit delaktig i någon förhandling eller skrivit på något avtal som agent, berättar han för fotbollskanalen.se.

- Jag var hans agent från att jag lämnade Ålborg och blev spelaragent. Jag tränade honom i USA på ett universitet. Det var även jag som presenterade honom för Ängelholm, men nu är jag inte hans agent längre, utan det är företaget jag företrädde, Wasserman Media Group, som är det, säger El-Ahmad.

Annons

Varför säger Ängelholm att du är hans agent?
- Som sagt, jag var hans agent men är det inte längre. När jag tog jobbet hos Djurgården skrev jag både till Stavros (Papadopoulos, Ängelholms sportchef) och Jörgen (Ljungquist, Ängelholms klubbchef) och meddelade att jag inte kunde vara delaktig i förhandlingar längre, utan att kontakten fick skötas via Wasserman.

El-Ahmad berättar att han håller på att lägga sin agentlicens på is. Det är dock en utdragen process.

- Man får ju inte sitta på två stolar eftersom det kan bli en intressekonflikt. Så jag har lämnat in en ansökan till fotbollsförbundet i USA, där jag är licensierad, som sedan skickar vidare till Fifa, Allt tar lite tid att avsluta. Licensen är kvar, men ligger på is. Jag får inte vara aktiv agent, och det har jag heller inte varit.

Nu återstår det att se om Pyzdrowski hamnar i allsvenskan eller inte. Djurgården slåss ju för att undvika kvalspel, och Ängelholm ligger på uppflyttningsplats i superettan.

Annons
Publicerad 2011-09-14 kl 19:07

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto