Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

TV: Se Mutumba skjuta AIK till andraplatsen - med klassmål

Allsvenskan

Det var uddlöst men gick ändå. AIK slog Mjällby borta med 2—0 och fortsätter att plocka poäng i toppstriden.

AIK tog tre poäng — men övertygade inte alls på Strandvallen. Det krävdes ett självmål av Mjällbys mittback Joachim Lantz i den 55:e minuten för ge gästerna övertaget. Fram till dess var lagets farligaste — faktiskt enda — hyfsade målchans ett långskott från Viktor Lundberg.

Samme Lundberg slog också inlägget som Lantz stötte in bakom Mattias Asper.

- Jag försökte trycka in den hårt på första stolpen, sedan kom han och fick den på sig, så gick den i mål, sade Lundberg efteråt.

Han medger att det var mer kamp än skönspel från AIK:s sida.

- Det blev mycket jaga, nästan kämpa fram chanserna. Till slut så hade vi lite tur och fick in bollen.

Annons

Nästa riktiga chans kom i den 90:e minuten: Martin Mutumba skulle precis bytas ut när han kom loss och rullade in 2—0.

Problematiska utsparkar

AIK kom till Hällevik med fyra raka segrar i bagaget för att möta ett Mjällby som gått mållöst från sina två senaste matcher. Men det syntes inte på spelet att det är AIK som jagar ett silver, kanske mer, i år.

Mjällby gick framåt, AIK sjönk lågt och lät hemmalagets mittfält spela runt och mata bollar mot anfallarna Marcus Ekenberg och Pär Eriksson. AIK-tränaren Andreas Alms förklaring: Mattias Aspers utsparkar.

- På liggande boll har han en fantastisk träff. Då får vi nästan försvara i eget straffområde. Inte riktigt, men ganska djupt ner. Då hamnar vi där och de fångar upp de bollarna, sade Alm.

- Och när de väl gör det är det kort tid till inlägg. Och det är de riktigt bra på. Så det där fick vi inte mycket anfallsspel, fortsatte han.

Annons

Inget guldsnack

I och med segern gick AIK förbi Elfsborg upp på andra plats, dock med en match mer spelad. Men guldet vill ingen tala om.

- Vi försöker vinna varje match så får vi se vad det leder till. Vi kan inte göra något åt de andra lagen, sade Viktor Lundberg.

Känns det möjligt att komma i kapp Helsingborg?
- Det känns tufft faktiskt, det gör det verkligen. Men ingenting är omöjligt.

Mjällby riskerar nu att på allvar dras in i bottenstriden. Om Trelleborg, närmast under kvalstrecket, slår ett Europa league-trött Malmö på söndag så är det bara två poäng upp till Mjällby.

Mjällby: Asper – Westerberg, Rosengren, Lantz, Leandersson – Löfquist, Osiako, Grahn, Zavadil – Eriksson, Ekenberg.

AIK: Turina - Lorentzon, Backman, Miosevic, Johansson – Åhman Persson, Tjernström – Gustavsson, Lundberg, Mutumba – Karikari.

Annons
Publicerad 2011-09-15 kl 21:55

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto