Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

AIK häver "Lex-Atta" - Pavey stängs inte av från spel

Allsvenskan

Förhandlingarna har kapsejsat helt. Men Kenny Pavey får spela vidare – trots att han inte förlänger med AIK.
- Vi respekterar våra gällande avtal, säger Jens Andersson till fotbollskanalen.se.

Förra säsongen skakades Stockholmsklubben av ett infekterat bråk kring mittbacken Walid Atta. Tidigt på säsongen stod det klart att denne inte tänkte skriva på något nytt kontrakt, och då svarade styrelsen med att inte låta honom spela alls i allsvenskan – till dåvarande tränaren Alex Millers förtret.

Nu sitter Kenny Pavey i samma sits. Trotjänaren är fri att gå vart han vill vid årsskiftet – och fotbollskanalen.se kan nu berätta att en fortsättning i AIK är utesluten. Parterna kommer inte överens, vilket innebär att engelsmannens sjätte år på Råsunda även blir hans sista.

- Det pågår inga förhandlingar och det har det heller inte gjort på ett bra tag, säger sportchefen Jens Andersson till fotbollskanalen.se.

Annons

Han förklarar också att klubben bestämt sig för att häva ”Lex-Atta”. Det innebär att spelare som vill fullfölja sin kontraktstid och sedan flytta inte riskerar att petas ur truppen.

- Det handlar inte om Kenny Pavey som enskild spelare, det handlar om vår generella hållning. Förut fanns en Bosman-policy i AIK som trädde i kraft i Walid Atta-fallet. Numera ligger ansvaret hos mig som sportchef, och vi respekterar våra avtal som vi har med spelarna. Har man avtal till 31 december då är man uttagningsbar till dess, säger Jens Andersson.

Kenny Pavey är tillgänglig för spel – trots att han inte förlänger sitt kontrakt?
- Ja, det kommer han att vara.

På fredagen tränade Pavey med AIK:s samarbetsklubb Väsby, men enligt Jens Andersson gjorde en handfull andra a-lagsmedlemmar detsamma. Orsaken var att resten av truppen ju fortfarande befann sig i Blekinge efter mötet med Mjällby.

Annons
Publicerad 2011-09-16 kl 20:18

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto