Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Dif ursäktar sig inte: ”Ta inte prestationen i från oss"

Allsvenskan

AIK såg slarvigt och osäkert ut. Christer Youssef menar att det var Djurgårdens taktik som gjorde de svartgula dåliga.
- Man ska inte ta vår prestation ifrån oss, säger han.

Vi har tränat på att vara aggressiva i veckan och det gav utdelning. Omställningarna var giftiga och de hängde inte med oss idag, säger Christer Youssef till FotbollDirekt.se.

Det mesta talade för AIK inför derbyt - Solnalaget kom dit med en fem matcher lång segersvit. Manvhade också en del kvitteringslägen, men sumpade man dem inte själv, så stod för dagen säkre Djurgårdsmålvakten Dembo Touray i vägen.

Djurgården var det taktiskt skickligare laget i en jämn match. De var välorganiserade på mitten vilket gav flera farliga omställningslägen, då AIK hade det kämpigt att spela sig igenom. Youssef menar att

Annons
tränare Pehrssons förberedelser varit helt avgörande för segern.

- De är ett bra lag, samtidigt gör vi en bra match och man ska inte ta prestationen ifrån oss. AIK hade stundtals ett väldigt slarvigt passningsspel, men det är vi som gör dem dåliga tack vare vårt presspel.
Vi har tränat på att vara aggressiva i veckan och det gav utdelning. Omställningarna var giftiga och de hängde inte med oss idag, säger han.

Youssef trodde att han skulle få sitta på bänken tills dagen före avspark. Istället utsågs han till matchens lirare i Dif, och var sprudlande nöjd med matchen som var ett stort kliv framåt.

- Framförallt med de tre poängen, men också sättet som vi genomför matchen på. Vi var jävligt disciplinerade i försvaret och släppte inte till ytor. Jag tog chansen idag och känner att jag hör hemma på höger eller vänsterkanten.

Annons

- Matchen hade en annorlunda inramning då båda lagens supportrar var knäpptysta första tio minuterna, till följd av den nationella manifestationen mot förbundet. Youssef vill dock inte ta ställning till huruvida det är rätt eller fel att plocka av spelarna av planen vid användning av pyroteknik.

- Det var jättekonstigt att spela första tio minuterna. Dels hördes hyschandet, men också alla spelare. När det kom igång igen var det som att spela i Grekland eller Turkiet. Jag vill bara spela, sånt får disciplinnämnden ta ställning till.

Djurgården ser nu ut att klara det allsvenska kontraktet.

- Vi har två raka segrar men ska inte sväva iväg för mycket. Utgångsläget är bättre nu, men vi behöver fler segrar för att det ska vara helt klart, avslutar Youssef.

Publicerad 2011-09-20 kl 08:42
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto