Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Efter ''guldrycket'' - HIF:s tackhälsning till Djurgården

Allsvenskan

Djurgårdens skräll mot AIK ser ut att ha gett Helsingborg ett avgörande guldryck. I dag rosas Dif av guldfavoriten:
- Jag är inte överraskad, det är ett lag som spelar bättre än sin placering.

Helsingborg har fått se sina guldkonkurrenter gå bort sig. En efter en. I helgen Elfsborg och i går AIK i Stockholmsderbyt.
HIF ser ut att ha gått loss för gott, åtta poängs serieledning, sex omgångar före slutet.

- Ryck vet jag inte? Jag skulle nog säga att vi spurtat hela säsongen och det ska vi fortsätta med, säger Helsingborgs sportchef Jesper Jansson till FotbollDirekt.se.

- Men klart att det är tacksamt det Djurgården gjort. Men jag är inte överraskad, det är ett lag som spelar bättre än sin placering, fortsätter HIF:s sportchef.

Hur ser du på Djurgården?

- Jag har inte sett Djurgården alltför mycket, det kan jag inte påstå men de spelar en bra fotboll och har definitivt inte fått ut allt den här säsongen.

Annons

Några större leeenden aktar sig emellertid HIF-inblandade än så länge för att visa upp.
Men att Majeed Waris mål mot Elfsborg och Kennedy Igboananikes dito i gårdagens Stockholmsderby - milt uttryckt - får stor betydelse för guldstriden, ja, det kan inte ens HIF:s sportchef förneka:

- Men det är klart att det är tacksamt och det är klart att det ser bra ut. Men hur vi är hjälpta? Jag vet inte - men det jag vet är att vi klarat oss ganska bra själva så här långt och bara förlorat en match.

- Om jag kan se något som talar för att vi ska börja tappa? Nej, det kan jag väl inte men det är samtidigt inte avgjort förrän det är avgjort och våra konkurrenter ger ju inte upp så länge chansen finns.

Vad skiljer er från AIK och Elfsborg - ni fortsätter att göra resultat - trots att ni sålt flest spelare av alla?

Annons

- Det mentala spelet är viktigt, där har vi lyckats. Det har varit mycket snack när vi förlorat spelare men våra tränare har hela tiden jobbat hårt med laget och alla är införstådda med vår filosofi.

- Man kan se negativt på spelarförsäljningar eller så kan man se möjligheter. Vi har med en tydlig strategi valt att se möjligheter och en möjlighet till att få in nytt blod. Det tillsammans med att ingen i klubben vill vara nöjd.

Högt i tak - vad som sett ut som schismer mellan ledning och spelare har utvecklat?

- Ja, det har haft stor betydelse för oss. Det har bidragit till att ingen slagit sig till ro.

Publicerad 2011-09-20 kl 13:21
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto